Иванишевић: Ђоковић ће играти финале са Федерером!

Тренер Милоша Раонића, Горан Иванишевић, мисли да ће овогодишње финале Вимблдона играти Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Тенис 09.07.2018 | 16:30
Иванишевић: Ђоковић ће играти финале са Федерером!
Ђоковић је до сада ову тврдњу оправдавао победама над Тенисом Сандгреном, Орасијом Себаљосом и Кајлом Едмундом.

На његовом путу пре тога још увек стоје неки велики асови попут Рафаела Надала, а већ у понедељак и тест са Кеијем Нишикоријем.

"Новак је мој избор из свог дела жреба да стигне до финала пре турнира и, на основу онога што смо видели до сада, то мишљење се није променило", рекао је Иванишевић Стандард Спорту. 

Освајач Вимблдона из 2001. године каже да се Ђоковић јесте мучио у четвртфиналу Ролан Гароса, али да је све много боље изгледало у Квинсу. Ђоковић је у Квинсу стигао до финала, где је поражен од Марина Чилића после преокрета Хрвата. 

"Ако ништа друго, те меч лопте у финалу Квинса које није искористио су му можда и помогле. Код њега можете да видите како му расте самопоуздање у сваком мечу. На Квинсу је можда био мало уморан у трећем сету, али овде физички изгледа добро. А вера се појачава и зато што је велики број носилаца у његовом делу жреба и то олакшава ствари", рекао је Иванишевић.

Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Вимблдона. После прва два меча у којима се није превише ознојио, на ред је дошао дуел са Кајлом Едмундом. Након три сата игре и једног изгубљеног сета, Ноле је и ту препреку пребродио...

Горан Иванишевић, некадашњи тенисер и освајач Вимблдона, сматра да ће Србин играти у финалу на најпознатијој тениској трави, а да ће му противник за титулу бити Роџер Федерер.

Хрват сматра да је српски тенисер у све бољој форми и да га на његовој страни жребе неко тешко може зауставити на путу ка финалу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар