Већи број жртава: Погинулих 78

Најмање 78 људи изгубило је живот у јаким кишама које већ неколико дана падају на југу и западу Јапана, јавиле су јапанске власти нови биланс настрадалих.

Свијет 08.07.2018 | 16:38
Већи број жртава: Погинулих 78
Портпарол јапанске владе Јошида Суга рекао је да је судбина најмање 92 људи непозната, од којих је највећи број нестао у области Херошима.

Према његовим ријечима, пријављен је велики број нестанака, а више од 40 хеликоптера учествује у акцијама спасавања.

"Спасилачки напори су борба с временом", рекао је новинарима јапански премијер Шинзо Абе и додао да спасилачки тимови чине све што је у њиховој моћи.

Штете нанијете рекордним падавинама у више јапанских области, као што су Хирошима, Кјото и Окајава погоршавају се из сата у сат.

Јаке кише изазвале су невиђене бујице, клизишта и поплаве, и многи становници су блокирани прије него што су могли да послушају наређења локалних власти за евакуацију.

Путеви у неким областима су блокирани и издато је упозорење на клизишта. Војни камиони послати су у дијелове Јапана у којима канализација више не функционише. Иако је Јапан једна од најмодернијих држава у Азији, рурална подручја сваке године погађају сезоне јаких киша, и за собом остављају жртве и материјалну штету.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ртр

09.07.2018 22:37

Заиста штета јер ово је једна од први земаља која непрестано пружа помоћ народу у БиХ, а такође су за време поплава пружили знацајну помоћ.

ОДГОВОРИТЕ