Јеро напустио клупу и вратио се у ФС Шпаније!

Фернандо Јеро напустио је клупу репрезентације Шпаније, потврдио је фудбалски савез те земље.  Јеро поднео две оставке у једном дану.  Четири кандидата за селектора Шпаније.

Фудбал 09.07.2018 | 08:45
Јеро напустио клупу и вратио се у ФС Шпаније!
Јеро, који је водио селекцију на Светском првенству у Русији после отказа Ђулену Лопетегију, вратио се на место спортског директора Савеза.

Некадашњи дефанзивац Реал Мадрида предводио је национални тим јер је председник ФС Шпаније Луис Рубијалес одлучио да га отпусти због преговарања управо са ‘Краљевским клубом’ без знања Савеза.

"Јеро је одлучио да се врати на функцију спортског директора и да на тај начин настави да помаже нашем туму. Савез жели да му се захвали што је у непредвидљивој ситуацији иступио и преузео одговорност за тим и савез који су увек били на првом месту за њега. Савез жели да истакне професионалне и људске врлине овог сјајног спортисте. Хвала на свему Фернандо", наводи се у саопштењу ФС Шпаније

Он није имао много среће на клупи јер је ‘Црвена фурија’ такмичење завршила поразом од Русије у осмини финала.

Тачно 25 дана потрајао је Фернандо Јеро на клупи репрезентациј Шпаније. Знало се, чим је Црвена фурија елиминисана са Мундијала, да ће некадшњи првотимац Реал Мадрида напустити функцију која му је случајно и запала после циркуса насталог услед неочекиване смене Ђулена Лопетегија, 48 сати уочи прве утакмице са Русијом.

Новост је да је осим селекторске, Јеро поднео оставку и на функцију спортског директора коју је обављао и пре Првенства света. А имао је две године уговора са Фудбалским савезом Шпаније и без проблема је могао да настави да ради тај посао.

Одлучио је да се повуче, па сад шпанска јавност чека наредне потезе Савеза. Пре свих председникаЛуиса Рубаљеса, који је и сменио Лопетегија, из освете што је селектор договорио прелазак у Реал без његовог знања.

Као кандидати за селекторску функцију помињу се Мичел, Луис Енрике, Кике Санчез Флорес и Кике Сетијен.

Пре Јера, шпанску репрезенатацију напустили су Андрес Инијеста и Ђерар Пике, обајавом да више неће играти за државни тим.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар