Одбијена највећа плата у историји фудбала!

Кинези џабе давали 100. 000. 000 евра по сезони!

Фудбал 09.07.2018 | 16:00
Одбијена највећа плата у историји фудбала!
Није (само) до новца. Да јесте, Кристијано Роналдо би запуцао у Кину и постао убедљиво најплаћенији фудбалер у историји лоптања! Све извеснија селидба Португалца у Јувентус праћена је спортским мотивом, јер да је следио само финансијски актуелни нападач Реал Мадрида би се запутио преко пола света и „одрао кожу“ Азијатима.

Марка у данашњем издању пише да је Роналдо, непосредно пре позива из Торина, добио понуду неименованог клуба из Кине. Тешку – седите док ово читате – равно 100.000.000 евра годишње. На две сезоне. Дакле, укупно 200.000.000 нето. Без бонуса, без економских права на маркетиншко експлоатисање лика и дела... Ко зна на колико би онда сума нарасла.

Сваједно, ЦР7 је одбио, јер га, уверва најтиражији мадридски дневник, воде спортски мотиви. Тако је било 2009. кад је као двоструки узастопни финалиста Лиге шампиона стигао из Манчестер јунајтеда и за девет година на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ освоијо 15 трофеја, између осталог, четири титуле првака Европе. Тако је и данас, пошто после сукоба са председником Флорентином Перезом тражи нови изазов и жели да помогне Јувеу да коначно разбије проклетство у нападу на „ушати пехар“.

Иако би, да је рекао „да“ Кинезима постао најплаћенији фудбалер света. Зарађивао би дупло више од ЛионелаМесија (50.000.000 евра по сезони), далеко иза себи оставио би Бразилца Нејмара (36.000.000), а своју плату би подигао за више од четири пута (тренутно има 23.000.000 евра).  Овако, у Италији ће имати 30.000.000 евра – колико је и тражио за останак у Реалу, али Перез није дао – али ће остати у Европи и у једној од Лига петице имати шансу да наставио невероватан низ личних и колективних успеха који су га довели до статуса најбољег на свету.

Марка објашњава да би Кристијано одлазак у Кину доживео као „крај каријере“, без обзира што су се у најмногољуднију земљу света последњих сезона отиснули Тевез, Оскар, Хулк, Лавеци, а недавноМескерано и Инијеста. Сматра да се после кинеског фудбала одлази у пензију. А своју је, додаје лист, пројектовао у МЛС лиги, где је индустрија спорта на много вишем нивоу, па је, можда, ипак и до новца.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар