Нејмаров торпедо Каванију...

И предлог да Суарез дође у Париз! Бразилац се нада да ће управа Пари Сен Жермена услишити његову молбу.

Фудбал 09.07.2018 | 23:00
Нејмаров торпедо Каванију...
Док јавност негодује због слабих партија на Светском првенству у Русији, Нејмар се полако враћа у реалност и спрема за почетак новог поглавља у дресу Пари Сен Жермена. Повратак у Париз са собом повлачи и нове приче о могућим променама у нападачкој линији, где је посебан акценат стављен на растанак са Нејмаровим заклетим непријатељем Единсоном Каванијем и потенцијалним доласком нове "деветке" светског калибра. 

Мада и даље нема конкретних назнака о томе да ли ће Кавани отићи из Париза и где би могао да настави каријеру, каталонски лист Спорт је на својој насловној страни за недељу лансирао готово сензационалну причу - Нејмар је предложио управи Пари Сен Жермена да купи Луиса Суареза!

Није тајна да су Нејмар и Суарез постали велики пријатељи током заједничког боравка у Барселони и да су на терену изградили фантастичан однос и да су својевремено Барселони донели практично све трофеје.

Како су приче о Нејмаровом трансферу у Реал напрасно утихнуле, Бразиалц се изгледа помирио с тим да ће и наредне сезоне носити дрес Пари Сен Жермена и жели да остави много бољи утисак по сваку цену.

Нејмар би, пре свега, желео да заобиђе нове размирице са Каванијем, кога никада није волео, нити му пружао искрену подршку. Њихов однос практично није био добар ниједног тренутка, а бројне несугласице довеле су до тога да је чак и милијардер Насер Ал Келаифи покушао да угаси пожар тако што би новцем купио мир у свлачионици.

Каванијева будућност у Пари Сен Жермену доводи се у питање сваког лета током последње три године, али делује као да је сада никад ближи одласку са Парка принчева. Нејмарова жеља као најскупљег играча света свих времена је да крај себе има другачији тип „деветке“, а Суарез је виђен као идеална фигура.

У Пари Сен Жермену су наводно саслушали Нејмаров предлог и спремају се за излазак на тржиште, али прво желе да реше проблеме око дуговања на име финансијског фер-плеја. Кавани би лако могао да буде продат Челсију или Наполију, а новац од тог посла био би даље инвестиран у куповину Суареза.

Ипак, велико је питање да ли је Барселона спремна да после годину дана остане и без другог члана једног од најутицајнијих клупских трилинга у историји. Лоше релације током преговора две стране за Нејмаровој откуп могле би да буду камен спотицања у потенцијално новом послу. Опет, Барселони је ово једна од последњих шанси да заради озбиљнији новац на играчу кога је пре четири године платила Ливерпулу чак 82.000.000 евра.

Треба мислити и о томе...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар