WБ: Гулбис послије три и по сата избацио Зверева!

Немачки тенисер Александар Зверев испао је у трећем колу Вимблдона од Летонца Ернестса Гулбиса после пет сетова.

Тенис 07.07.2018 | 20:40
WБ: Гулбис послије три и по сата избацио Зверева!
Зверев је поражен после три и по сата велике борбе у којој је Летонац био упорнији и тријумфовао 7:6 (2), 4:6, 5:7, 6:3, 6:0.

Први сет је протекао без брејка, а једино је Зверев при резултату 2:1 у том делу игре имао једну шансу коју није искористио, па је освајач првог сета после тај-брејка био Гулбис.

Немац успева да преокрене у наредна два сета. У другом му је био довољан један брејк и много напорних размена већ у првом гему другог сета.

Зверев је тада повео 1:0, брејк касније рутински одржавао и изједначио на 1-1 у сетовима. Гулбис је и у трећем сету спасавао брејк лопте при резултату 2:2, успео је да поведе са 5:3 и имао сервис за 2-1.

Зверев се тада вратио и са два узастопна брејка преломио и повео 2-1. Када Немац није искористио шансу да одузме сервис ривалу у шестом гему четвртог сета, Гулбис се сабрао, направио брејк за 4:2 и са 6:3 опет вратио резултат на "нулу".

Уследио је одлучујући пети сет у ком је Гулбис са 6:0 "одувао" Немца и са турнира елиминисао једног од фаворита за трофеј. Гулбис иде на бољег из дуела Ника Кирјоса и Кеија Нишикорија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар