Ким поново љут: Оптужбе за САД

Севернокорејско министарство спољних послова саопштило је да су разговори с државним секретаром САД Мајком Помпеом "за жаљење".

Свијет 07.07.2018 | 17:58
Ким поново љут: Оптужбе за САД
Такође, у саопштењу је министарство оптужило Сједињене Државе да праве једностране захтеве за денуклеаризацију.

Државни секретар САД Мајк Помпео окончао је данас други дан преговора са званичницима Северне Кореје о укидању нуклеарног наоружања у тој земљи и оценио да су састанци били "продуктивни".

Саопштење неименованог портпарола севернокорејског Министарства спољних послова издато је неколико сати пошто је Помпео завршио своје дводневне разговоре са севернокорејским званичницима предвођене Ким Јонг Чолом.

У саопштењу се наводи да су САД издале дух прошломесечног самита између председника САД Доналда Трампа и севернокорејског вође Ким Џонг Уна тиме што су упутиле "једностране захтеве за потпуну, проверљиву и неповратну денуклеаризацију Северне Кореје".

Како се наводи, резултати ових настављених преговора две стране су "врло забрињавајући" јер су довели до "опасне фазе која би могла да пољуља нашу спремност за денуклеаризацију која је била чврста".

Помпео је завршио два дана разговора с севернокорејским званичницима, није се састао с вођом Ким Џонг Уном али је добио обећања да ће бити нови преговори о денуклеаризацији и враћању посмртних остатака америчких војника убијених за време Корејског рата. Пре одласка из Пјонгјанга Помпео је рекао новинарима да су његови разговори с високим севернокорејским званичником Ким Јонг Чолом били "продуктивни" и да су спроведени "у доброј вери" као и да је "велики напредак" остсварен у многим областима.

Он је нагласио да "има још посла" у другим областима, и да ће доста тога бити остављено радним групама које су две стране поставиле да реше конкретна питања.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран

07.07.2018 17:08

Па ста си ти оцекивао?? Да це амер испунити оно сто је договорено? Никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сз

07.07.2018 17:28

То су преваранти ти амери.

Name

Xx

07.07.2018 19:26

Кад су терористи убице кретени похлепници били од ријеци Пљацкаси