Не може без доброг голмана: Они блистају у Русији!

У последње три утакмице Светског првенства чувари мреже су дали огроман допринос тријумфима својих тимова. Погледајте њихове спектакуларне одбране.

Фудбал 07.07.2018 | 17:30
Не може без доброг голмана: Они блистају у Русији!
Када су њихови тимови у питању, још је рано за свођење коначних утисака, али јесте чињеница дана Светском првенству уживамо у одбранама заиста одличних голмана.

Посебно у последње три утакмице, у којима су директно "кројили" коначне исходе.

Џордан Пикфорд, чувар мреже Евертона одиграо је маестрално у осмини финала против Колумбије и вероватно био најзаслужнији за пласман Енглеске у четвртфинале, где "Албион" у овим тренуцима игра против Шведске.

Остаће забележено да је некадашњи ђак Сандерленда у одлучујућој, петој серији, "скинуо" пенал Карлосу Баки, као што ће се памтити и његова парада у 93. минуту, којом је из угла "извадио" лопту после шута Урибеа. Испоставило се да је то био увод у изједначујући гол и продужетке, после којих је Енглез рођен 1994. године поново заблистао.

Његове колеге имале су такође важну улогу у наредне две утакмице, одигране у петак.

Француз Уго Лорис је при резултату 1:0 за "триколоре" пантерском одбраном спречио Уругвајца Мартина Касереса да га савлада изблиза, из гужве. Чувар мреже Тотенхема у секунди је реаговао и маестрално сачувао мрежу.

После те интервенције једног од најбољих европских голмана (31), покушао је да га савлада и Дијего Годин, али ни он није знао како.

На крају дана уверили смо се и у класу Тибоа Куртое.

Белгијанац (26) кога Челси грчевито жели да задржи одбранио је девет шутева Бразилаца који су погодили оквир гола, а у трећем минуту надокнаде се посебно истакао. Скочио је у делићу секунде после покушаја Нејмара и лопту из "ћошка" избацио у корнер.

То је био почетак славља Белгије и крај надањима Бразила да ће остати на Мундијалу.

Као и увек, једна голманова грешка (попут кикса Уругвајца Фернанда Муслере) најчешће брише оно  што су успешно урадили и то би могло да се догоди и овој тројици голмана, али ипак ће остати упамћено да су заиста заблистали на Мундијалу у Русији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар