Нијемци због Ердогана избацују Езила и Гиндогана?!

Фудбалска репрезентација Немачке би требало да размисли о одлуци да склони из екипе Месута Езила и Илкаја Гиндогана након фотографије са председником Турске Тајипом Ердоганом, изјавио је тим менадзер "елфа" Оливер Бирхоф.

Фудбал 07.07.2018 | 23:30
Нијемци због Ердогана избацују Езила и Гиндогана?!
Фудбалери турског порекла, који су дали велики допринос репрезентацији на путу ка титули првака света 2014, добили су много критика због објављене слике са Ердоганом само месец дана пред почетак Мундијала у Русији.

"До сад никада нисмо морали да присиљавамо репрезентативце да нешто учине, али смо увек покушавали да их убедимо", рекао је Бирхоф за немачки Де Велт.

Гиндоган је одмах после слике изјавио да није имао намеру да ствара политички проблем, док се Езил није оглашавао. Зато је више на удару Езил, што је посебно изражено после лошег наступа у Русији.

"Мислим да је чињеница да Гиндоган и Езил снимњеном фотографијом нису узнемирили тим, али дебата је у току", рекао је бивши репрезентативац Немачке, а сада са одговорном улогом у тиму који је на Светском првенству у Русији испао у првој фази први пут после осам деценија.

Политичари у Немачкој били су љути због фотографије турског председника Ердогана, баш у тренутку политичке кампање, са двојицом немачких репрезентативаца, као и велики део јавности у тој земљи.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xyзq

07.07.2018 22:26

У Свабама прорадио национализам, без икакве потребе дизу прасину око сликања Езила са Ердоганом, какве то везе има, сликала се и Зељка са Додиковом ханумом 3 километра од Бијеле куце, а иста је њеном супругу увела санкције :)

ОДГОВОРИТЕ