Едмунд "пецка" Нолета: Да славимо и фудбалери и ја!

Британски тенисер уочи меча са Ђоковићем на Вимблдону у суботу каже да очекује повољан исход, баш као и на дуелу репрезентације Енглеске у четвртфиналу Мундијала у Русији против Шведске.

Тенис 06.07.2018 | 13:30
Едмунд "пецка" Нолета: Да славимо и фудбалери и ја!
Новак Ђоковић заказао је дуел против Кајла Едмунда у трећем колу Вимблдона, након што је убедљиво и брзо надиграо Орасија Себаљоса (6:1, 6:2, 6:3).

Меч против Аргентинца Ђоковић је завршио уз муке, будући да је у финишу због једног незгодног покрета осетио бол у колену, због чега је морао да затражи и медицински тајм-аут.

"Нагли трзај који сам направио утицао је на колено. Први прегледи после меча су добро прошли, још има мало бола, али ме је медицински тим уверио да то није нешто што би ме омело у такмичењу", поручио је Ђоковић, коме је то била једина брига на мечу против Орасија Себаљоса у другој рунди такмичења.

Српски ас приказао је импресивну игру против Аргентинца, одсервиравши чак 15 асова, уписавши 31 винер, уз само четири неизнуђене грешке на целом мечу.

То је Ђоковићу била 60. победа на Вимблдону у каријери и добра припрема за меч трећег кола против Кајла Едмунда.

Британац, који је 17. играч света, елиминисао је у другом мечу у Лондону Американца Бредлија Клана у три сета (6:4, 7:6, 6:2).

Ђоковић одлично познаје Едмундову игру, будући да су до сада одиграли четири меча.

Српски тенисер добио је три, али је Британац славио у последњем, одиграном недавно на мастерсу у Мадриду (6:3, 2:6, 6:3).

"Он је љубимац публике и велика узданица у одсуству Ендија Мареја. Сигурно да због тога постоје велика очекивања и да осећа притисак, али и пружа добре партије на Вимблдону. Доста је напредовао и сигуран сам да ме очекује незгодан меч", поручио је Ђоковић.

Дуел Ђоковића и Едмунда могао би да се поклопи са одигравањем четвртфиналног дуела на Мундијалу у Русији, између Енглеске и Шведске. Британски тенисер, као велики фудбалски фан, ипак, не размишља превише о томе.

"Неће ми сметати какав год распоред организатори буду направили у суботу. Професионалац сам и овде сам како бих обавио свој посао. Надам се да ћемо и Енглеска и ја бити задовољни након одигравања мечева", поручио је најбољи британски тенисер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар