А данас на Мундијалу: Четвртфинале!

Два предуга дана чекања су иза нас. Вечерас поново гледамо борбу за титулу првака света.

Фудбал 06.07.2018 | 09:00
А данас на Мундијалу: Четвртфинале!
Среда и четвртак били су за одмор и свођење утисака после осмине финала. Лионел Меси се спаковао и отишао са Аргентинцима из Русије, Кристијано Роналдо је после елиминације кренуо кући да "појача" преговоре са Јувентусом, Серхио Рамос је уплакан напустио Мундијал и поручио да ће и сед играти у Катару...

Гледали смо слике, снимке и читали изјаве оних који су отишли, али сада је време за оне који су и даље у Русији и који ће наставити да се борбе за титулу шампиона света.

Овог петка, на програму ће бити прва два четвртфинала. Први меч биће одигран у 16 часова у Нижњем Новгороду, где ће играти Уругвај - Француска.

У утакмици у којој ће се срести четворица играча Атлетико Мадрида (Гризман и Ернандез су Французи, а Годин и Хименез Уругвајци) највећа непознаница била је стање првог стрелца Уругваја, Единсона Каванија, који је због повреде превремено напустио меч против Португала. "Нећу да вам откријем да ли ће играти", рекао је у четвртак селектор Оскар Табарес, решивши да задржи ту информацију за себе и своје сараднике.

Французи ће се сигурно спремати као да ће нападач Пари Сен Жермена бити спреман и као да ће играти од првог минута дуела две још непоражене екипе, два шампиона света. Интересантно је да "триколори" нису изгубили у последњих девет мечева против ривала из Јужне Америке и тај податак не мора ништа да значи, али ће сигурно служити да додатно учврсти самопоуздање пред спектакл.

Када се буде "слегло тло" после првог четвртфинала, погледи ће бити усмерени ка Казању, где ће на тамошњој истоименој арени у 20 часова играти Бразил - Белгија.

"На папиру" нема дилеме око тога да је ово најатрактивније четвртфинале и биће радост пратити утакмицу од првог звиждукда српског судије Милорада Мажића. На његов знак први трк могао би да направи и Марсело, леви бек Бразила који је био ван терена од утакмице против Србије, када је осетио бол у леђима.

Док један по један "отпадају" остали фаворити, многи Бразилце виде као главног кандидата да освоји Мундијал, мада има и оних који заправо Белгији дају предност, са чим се не слаже њен селектор Роберто Мартинез. Бразилске титуле дају "тежину" жутом дресу, али и недавна историја говори о искуству које су Нејмар, Тијаго Силва и саиграчи "покупили" на Мундијалима које нису освајали.

Бразилци су седми узастопни пут учесници четвртфинала Светског првенства и у том низу су само два пута испадали на овом степенику (против Француске 2006. и Холандије 2010). Са друге стране, Белгијанцима је ово историјско, треће узастопно четвртфинале и не може се рећи и да су "ђаволи" још "зелени" за ову фазу турнира...

Једно је сигурно - оба четвртфинала биће за уживање!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар