Иванић о сусрету са Путином

"Када само дошли на обиљежавање 70. годишњице побједе над фашизмом, моја супруга је на руском језику поздравила Путина и захвалила му на позиву. Он јој је одговорио: 'Госпођо, хвала Вам што се повели мужа са собом'. Био је то врло занимљив коментар за мене", испричао је Иванић одговарајући на питања која су се односила на његове посјете страним државницима.

Република Српска 06.07.2018 | 08:24
Иванић о сусрету са Путином
Члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић данас је одговарао на бројна питања посјетилаца Фацебоок странице ПДП-а, пишу Вијести.ба.

Иванић је открио да су најзанимљивији инострани политичари са којима је сарађивао били актуелни предсједник Русије Владимир Путин, те њемачка канцеларка Ангела Меркел, као и премијер Израела Бењамин Нетанијаху, али и предсједник Палестинске управе Махмуд Абас.

Испричао је и анегдоту која се догодила приликом његовог сусрета са Путином у Москви.

"Када само дошли на обиљежавање 70. годишњице побједе над фашизмом, моја супруга је на руском језику поздравила Путина и захвалила му на позиву. Он јој је одговорио: 'Госпођо, хвала Вам што се повели мужа са собом'. Био је то врло занимљив коментар за мене", казао је Иванић.

Њемачку канцеларку сматра изузетно занимљивим политичким ликом, који се најтемељитије припрема за сваки састанак.

"Када су у питању састанци о БиХ, канцеларка Меркел се толико детаљно припремала и познавала је толико нијанси да ни људи који у БиХ проводе године не знају за те детаље. Врло је шармантна и занимљива у тим разговрима", оцијенио је Иванић.

Једно од питања односило се и на потенцијални референдум о независности РС. Иванић је мишљења да би у овом тренутку он био апсолутно контрапродуктиван, те да би представљао непотребан ризик који би могао да заврши колапсом РС.

"Ако бисте данас питали грађане, 95 посто њих би рекло да желе независну РС. Друго питање је да ли је то реално. У данашњим условима у БиХ имамо три визије: бошњачку која жели БиХ без ентитета, ако је могуће";  српску која је за независну РС, ако је могуће, те хрватску која жели посебну изборну јединицу или трећи ентитет, ако је могуће. Немогуће је постићи договор око ова три екстремна циља. Договором нема независне РС, ако што нема ни БиХ без ентитета, а немогуће је имати и трећи ентиет у оваквим условима", нагласио је Иванић, пишу Вијести.ба.

Како је истакао, други начин за независну РС је да то одобре странци.

"У овом тренутку не видим ко би од странаца то одборио, а мислим да то ни Србија не би жељела да прихвати док се не ријеши питање Косова", казао је он.

Када је у питању чланство у НАТО-у, Иванић је поновио свој став да БиХ треба да буде војно неутрална све док такву позицију заговара и Србија, али и додао да не подржава референдум о чланству у овом војном савезу.

Дио питања грађана односио се и на предстојеће опште изборе у октобру на којима је Иванић поново кандидат Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ. Увјерен је у своју, али и побједу Вукоте Говедарице у трци за предсједника РС.

Он је између осталог навео да је имао увид у шест истраживања која обухватају период од марта до маја, те додао како су забиљежени одређени трендови, међу којима је издвојио евидентни пад СНСД-а, те бољу позицију ПДП-а у односу на ДНС.

"Додик и ја смо изједначени, мада имам благу предност. Она је на малом нивоу, али је свуда присутна. Ја ћу имати више гласова од Додика, што не значи да ћу побиједити, јер побједа зависи од броја, али и крађе гласова. Уколико Савез за промјене буде имао добре посматраче на изборима, ми ћемо побиједити", казао је, између осталог, Иванић.

Осврнуо се и на тврдњу свог противкандидата Милорада Додика да ће имати 160.000 гласова више, поручивши да то није истина.

"Да сам сигуран да ћу имати 160.000 гласова више од Додика, ја бих дигао 'све четири у ваздух' и игнорисао бих га. Но, ја сам свакодневно тема његових коментара, што показује да он тих гласова нема и биће у већем проблему нега ја након избора. Ја сам 2014. године, када су политички услови за опозицију били тежи него данас, имао 317.000 гласова, а Додик 300.000. Његово је да мене стигне", истакао је Иванић.

Прокоментарисао је, између осталог, и феномен политичких прелетача, нагласивши да би волио имати механизам који процјењује ко је какав човјек.

"Могу рећи да је у мојој политичкој историји било врло мало жена које су мијењале мишљење и издавале, а јако пуно мушкараца, који су, иако су били на позицијама, мијењали мишљење и знали отићи зарад малих ситних интереса. У том контексту, жене су пуно лојалније и пуно чвршћи карактери", рекао је Иванић, те додао да је ПДП политичка странка у којој није забиљежен велики број политичких прелетача.

Једном од посјетилаца одговорио је и на који начин се одмара.

"Највећи дио мог посла је комуникација са људима и најбоље се одмарам када сам сам и када ћутим, пошто цијели дан нешто. Када је у питању дневни одмор, чињеница је да волим сјести пред рачунар и играти неку стратешку игрицу, али тада и највише размишљам, те правим одговоре и комбинације на изазове који су испред мене", истакао је Иванић.

(Вијести)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

Пих

06.07.2018 06:28

Јој, са оним Црнадком и Бореновићем нећемо далеко догурати. Ето Шукало је као освјежење и онај Брчкало из Скупштине Р. Српске, а ово остало је, сјаши Курта да узјаши Мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадно

06.07.2018 07:54

Није ли овај текст исувисе јадан. Као у осталом и сва опозиција и силовање и спиновање вијест из дана у дан како СзП одговара а народ им се смије.

Name

за "јадно"

06.07.2018 08:50

Јадно, баш си јадан! Не брини ти за СзП, брини шта ћеш с том и таквом главом након Иванићеве побједе у октобру! Ако имаш и трун достојанства, нећеш нас молити да те примимо под своје скуте! Зато што ни за шта ниси!

Name

Србенда (крпим крај са крајем)

06.07.2018 11:47

Браво каква побједа, само побједе редјамо. То Младене, ти си образован, нацитан, умјерен. Настави овако да и даље доминирас, него де кад будес имао времена мало се позабави и економијом(гладна су ми дјеца а богме и ја).

Name

АПСТИНЕНТ

06.07.2018 06:33

Постоји још један битан фактор који иде у корист Иванића а то смо ми дугогодишњи АПСТИНЕНТИ! Моја породица и ја након 20 година излазимо на изборе и дајемо глас опозицији. Оваких као ми има на десетине хиљада. Додик и црвена секта коначно падају са власти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Апстинент

06.07.2018 07:53

Јел' имате неко дружење апстинената, кад знаш да вас има десетине хиљада? Хајд' не лупај људино, ни једне изборе ниси промашио до сад! Као сад си одједном прогледао?

Name

АПСТИНЕНТ

06.07.2018 10:14

Ре Апстинет, па догорило је, друже. Почели сте се страшно бахато понашати, људи одлазе масовно из Српске, крадете без икаквих граница а што је најгоре ПОЧЕЛИ СТЕ ДА УБИЈАТЕ ДЈЕЦУ!!! А онда штитите и кријете убице и лопове. ДОГОРИЛО ЈЕ. Можде нема десетине хиљада него СТОТИНЕ ХИЉАДА АПСТИНЕНАТА. Видићеш у октобру. клену ботовски.

Name

СНСД

06.07.2018 11:17

Зивио Баја ,, До побједе.

Name

лага

07.07.2018 08:49

Ниси ти никакав апстинент.Писес ту не би ли привукао којег стварног апстинента..Треба зарадити сокиц.

Name

сократ

06.07.2018 07:18

Господин био и остао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој глас иде главном Баји!

06.07.2018 07:29

С тим је уствари рекао колико је наш Млађо важан Путину. Знају ли Млађо и Баја бар Енглески течно говорити? Знају ли Њемачки или Француски? За Бају бар знамо да зна под шаторима пјевати, а шта зна Млађо? Овај ни овце не зна чувати. Ја гласам за Бају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.07.2018 08:01

Сретно ти било са бајом, ал ипак размисли колико је ојадио и задузио и неродјену дјецу и све његове глупости це народ да испаста и кад њега небуде нигдје.

Name

са балкона

06.07.2018 08:03

Пошто твој глас већ иде Баји теби је небитно да ли знају стране језике. Ипак да би био информисан могу из прве руке да ти кажем да Младјо течно говори њемачки и енглески а Баја натуца енглески.

Name

С

06.07.2018 08:15

Твој баја слабо зна и Српски а не неки други језик.

Name

Студент

06.07.2018 08:37

Млађо је професор на три страна факултета, Глазгов, Мастрихт и Берлин, и тамо радни на Енглеском. Баја не разумије како се карта купује до тамо, толико о томе.

Name

Сада Сазнај

06.07.2018 08:37

Младен Иванић течно говори енглески и њемачки језик,а Додик зна само псовке на српском језику.

Name

тамара

06.07.2018 11:38

Зашто би уопште учио језике !? Њему је довољан матерњи. Са тим језиком све је стекао.

Name

куку нама са нама

06.07.2018 07:58

ЦИТАВА ЦЕТИРИ МЈЕСЕЦА ХЕЈ,до избора,а ви се узивили колико цете биједити један другог хеј,а народ хљеба нема него га на кредит једе.Али ту је народ сам крив...БУЈРУМ НАРОДЕ ПА ГЛАСАЈ ДА БИ ЊИМА БИЛО ПОТАМАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

06.07.2018 08:52

Народу и јесте овако зато сто гласа због 50КМ или у револту и не изадје на изборе, а онда њихове гласове покупе они који нас вец деценију тлаце.

Name

ре Сања

06.07.2018 10:47

Ја бих још додала или што уопште не гласа.

Name

Јааа

06.07.2018 08:16

Младен Иваниц је највећи господин медју политицарима, на насим просторима а и сире је најбољи и највећи политичар, треба да будемо сретни сто га имамо и да му сви прузимо подршку!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм!

06.07.2018 08:49

Да,није из опанака ускоцио у ципеле вец је исте носио од родјења и из тих разлога нема комплексе,образован итд. И поред свега разумије обицног цовјека!

Name

РАЈНА

06.07.2018 09:25

Рекох ја неки дан, да је господин Младен Иванић са господином Путином на ти, ал није хтио , као Баја, да са Путином искаче из фрижидера , ал сад кад је Путин Баји постао ко стриц од ујака, онда и господин Иванић има нешто да каже. И још један доказ који дефинитивно одваја господина Иванића од Баје. Господин Иванић у посјете иностраним политичарима иде у друштву своје супруге , врсне и образоване даме , какав је и он сам.Господин Иванић неводи са собом конкубине и старлете или естрадне умјетнице да га увесељавају за вријеме пута. Баја у посјете инсотраним полотичарима не води ни супругу , већ је јадну пошаље да чучи поред ограде, заједно са владиним упослеником, Жељком Цвијановић да чуче поред ограде. Зато треба гласати за господина Иванића, човјека образованог, културног и који поштује породицу и традицију.

Name

ре Рајна

06.07.2018 10:48

Слатко сам се насмијала.

Name

лика

08.07.2018 21:59

Рајна, свака ти част на поређењу, господин Иванић је човјек који је све постигао својим упорним радом, који држи предавања и на страним факултетима, а неки ни трактор незнају да возе, сам баја је рекао јавно да је пооро туђу њиву рачунајући да је његовог богдана, који га направи таквог накарадног, па ви мислите ако имате с чим????

Name

Ооо

06.07.2018 08:48

Једино и једино овом цовјеку могу да дам свој глас, једини нормалан, увијек опустен, смирен политицар на насој сцени, а поврх свега тако једноставан. То су карактеристике људи који су свјесни себе и задовољни собом, а само такви могу да паметно да виде дрзаву. Процитала сам и Програм обнове РС који је направио ПДП. Одлицан документ са јасним и реалним планом развоја насе земље. Пуна подрска овој партији, и у октобру право до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк

06.07.2018 11:48

Један и једини који је висе од 30 година у фотељи.Из Заставе 128 пресао на Мерцедеса .

Name

ре ккк

08.07.2018 22:02

Па и ја сам возио некад југа, а сада возим пасата, шта је ту ненормално?????

Name

наааадааа

06.07.2018 10:05

Младен је једина нада стбилне и медјународно признате Републике Српске, то је једна политичка култура човјека, не могу схватити оне који другачије размишљају, вјероватно такви пуно немисле или немају чиме или су им краткорочни и лично-сопственички интереси окупирали то мало мозга ако га уопште и имају. И зат ако желимо себи и нашој дјеци бољу будућност подржимо Младена 07.10. јер та позиција представља оличење свију нас. Размислите својим главама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацан

06.07.2018 10:06

Сви сте ви једна гомила идијота која ссмо виси на интернет страницама и цека да несто прокоментарисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја

06.07.2018 10:39

Господин Иваниц је цовјек изузетне ерудиције, карактера и моралних вриједности. И висе од било кога заслузује позицију предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехехе

06.07.2018 11:52

И онда је свизац замотао чоколаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

06.07.2018 12:06

Ја мој глас дајем господину Додику живјела Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

06.07.2018 13:55

Тако је Иваницу зене су веци и бољи карактер од мускараца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле више?

08.07.2018 20:47

Нема нових лица. Све иста, показана и доказана екипа, која је јахала Српску прије СНСД-а и заједно са СНСД-ом лишила Српску њених дејтонских надлежности и права. Створила Брчко Дистрикт и преполовила Српску. Сад су само лешинари који једва чекају да Додик падне да они узјашу опет и униште ово мало што се има уништити. Власт крије убице малог Давида, СНСД гласа против конститутивности Срба у Федерацији и за акцизе, шурује са Човићем и ХВО екипом како би минирали дејтон и изазвали поново рат зарад некаквог трећег ентитета, као да се заборавило да је СДС уз благослов Милошевића трговао Крајином за Посавину и дијелом Сарајева за Подриње, СзП већ виђена екипа на дјелу, Иванић је као против уласка у НАТО а овамо гања покретање МАП споразума за чланство у НАТО све вријеме? Ко је овдје луд? Коме је НАТО драг, нек му деца осјете НАТО дјеловање. Скините се више сви ви од рата на овамо, дајте младима, новим, образованим и културним људима да уједине и помире народе како би сви више почели живјети, пре него што сви они оду, а вас ратнопрофитерске и ратнохушкачке џукеле којима су пуна уста патриотизма док би с туђом крвљу ратовали, у затвор доживотни а имовину сву да вам конфискују и врате народу! Камо лијепе среће да оду странци из ове земље, ви бисте сви остали без својих ментора и финансијера и попадали бисте ко крушке за дан. Ваљда је народ више сконтао, видјеће се на јесен....

ОДГОВОРИТЕ