Домино ефекат Калинић, Заза, Гамеиро...!

Различит квалитет, иста цена - 18. 000. 000 + 2. 000. 000! И сви задовољни!

Фудбал 07.07.2018 | 13:00
Домино ефекат Калинић, Заза, Гамеиро...!
Кевин Гамеиро, Симоне Заза и Никола Калинић.  И не, нисмо их поређали по квалитету, мада да јесмо вероватно би ред био исти. Међутим, фудбалско тржиште је такво да сва тројица имају исту цену: 2.000.000 за позајмицу, плус још 18.000.000 евра за обавезан откуп уговора. Трампиће се Атлетико, Валенсија и Милан.

Гамеиро – по нашем скромном мишљењу најбољи од тројице нападача – иде у Валенсију, јер у Атлетику ни ове сезоне не би имао минуте поред Дијега Косте и Антоана Гризмана. Слепи мишеви добијају одличног нападача и тиме слободу да Симонеа Зазу пошаљу у Милан, који је прошле сезоне добио само 18 лигашких голова од тројице нападача: Андреа Силве, Патрика Кутроне и већ поменутог Калинића. Јасно је дакле да им је било потребно освежење у шпицу.

Атлетико тако остаје без резервног нападача, у кадар улеће Калинић и покреће доини ефекат. Ни да сања о месту у стартних 11 у најбитнијим мечевима, али довољно добар да закрпи у мање важним утакмицама. Притом, тип играча какве Дијего Симеоне воли: борбен, не занемарује дефанзивне задатке.

Посао је наводно закључен. Калинићу плата од 3.000.000 евра годишње. Не може да буде незадовољан. Сад следи селидба Гамеира на Местаљу, па Зазе у Милан. Он је на састанку у Риму прихватио плату од 2.500.000 евра по сезони.

Суштински, сви на нули. И сви задовољни.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар