Путници висе са тонућег трајекта

Најмање 29 људи изгубило је живот у потонућу трајекта близу индонежанског острва Сулавеси, објавили су у званичници, док спасиоци настављају потрагу за десетинама несталих путника дан након најновије трагедије те врсте која је погодила земљу.

Свијет 05.07.2018 | 14:11
Путници висе са тонућег трајекта
Потонуће до којег је дошло у уторак догодило се само неколико недјеља након сличне несреће пренатрпаног трајекта који се преврнуо на језеру Тоба, једном од најдубљих вулканских језера на свијету, у којој је смртно страдало више од 200 људи.

Регионална служба за кризне ситуације објавила је да је у најновијој несрећи трајекта потврђена смрт 29 људи те да се још њих 41 воде као нестали. Спасено је 69 путника.



Трајект је превозио за сада непознат број возила када се почео пунити водом, након чега је потонуо. Брод се налазио у близини обале и капетан га је усмјеравао на гребен не би ли тако помогао у спасавању, рекао је званичник министарства саобраћаја.

Телевизијски снимци који су емитовани у уторак показали су десетине путника како висе с брода који тоне или скачу у воду с појасевима за спасавање.



У Индонезији су честе поморске несреће у којима долази до потонућа трајекта, најчешће због непридржавања правила и пренатрпаности брода.

Након што се у јуну догодила слична трагедија у којој је више од 200 људи изгубило живот, што је и једна од најтежих несрећа у посљедњој деценији, након двонедељне истраге и спасилачких напора брод је лоциран на дубини од 450 метара, са жртвама које су остале заточене у утроби брода, но технички и логистички изазови његог подизања на површину оцењени су превеликима па неће доћи до покушаја спасавања, преноси нет.хр.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар