Звезди Дегенек, Јокохами 200.000!

Репрезентативац Аустралије родом из Книна нови је фудбалер српског шампиона.  Дегенек од данас Звездин - обештећење 200. 000 евра! Црвено-бели завршавају трансфер штопера.

Фудбал 04.07.2018 | 12:15
Звезди Дегенек, Јокохами 200.000!
Као што смо већ писали, репрезентативац Аустралије - Милош Дегенек - право са Светског првенства у Русији допутовао је у Србију, а после краћег одмора и обилажења родбине, 24-годишњи штопер је јутрос обавио лекарске прегледе и сада предстоји потписивање трогодишњег уговора са Црвеном звездом.

За овај трансфер црвено-бели су морали да плате одређено обештећење Јокохами, јер му је уговор са Јапанцима важио до краја године, а МОНДО сазнаје да се ради о 200.000 евра који ће лећи на рачун Дегенековог доскорашњег клуба.

Пре одласка у Јапан, наступао је за Минхен 1860 заједно са Филипом Стојковићем, а поникао је у Штутгарту, али је играо само за Б тим "шваба".

Његов долазак појачаће конкуренцију међу штоперима. Засад су у првом плану Вујадин Савић и Срђан Бабић, док ће Дегенек и још један новајлија, Рашид Сумаила, покушати што пре да се наметну тренеру Владану Милојевићу.

Добра ствар за црвено-беле је то што Дегенек поред аустралијског има и српски пасош, тако да се неће водити као странац, којих је тренутно тројица у првом тиму - Бен, Ебисилио и Сумаила.

Звезда прву такмичарску утакмицу у сезони 2018/19. игра наредне среде у Риги против Спартакса, у оквиру првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Репрезентативац Аустралије српског порекла Милош Дегенек данас би требало и званично да постане нови фудбалер Црвене звезде. Руководство црвено-белих крајем прошле седмице склопило је договор са штопером рођеном у Книну. Остало је да у току данашњег дана Дегенек прође лекарске прегледе, а потом се обавеже на трогодишњу верност српском шампиону.

Централни дефанзивац са искуством играња у Немачкој и Јапану коштаће црвено-беле 200.000 евра. Наиме, толико ће да износи обештећење које ће Црвена звезда да уплати јапанској Јокохами.

Дегенек би са клубом са Маракане требало да потпише трогодишњи уговор и постане девето појачање у летњем прелазном року. Он је био велика жеља руководства Црвене звезде и у ранијим прелазним роковима, али сада су се склопиле коцкице трансфера.

Дегенек има 24 године, висок је 187 центиметара и рођен је у Книну одакле је избегао у Београд у погрому српског народу у Хрватској. Тада је имао само годину дана, а већ следеће године се са породицом преселио у Сиднеј. Фудбалом је почео да се бави у Белим Орловима из Бонирига, потом је прошао школу чувеног Аустралијског института за фудбал кроз који је прошла већина репрезентативаца ове земље, да би се као 18-годишњак преселио у Штутгарт. До тада је био стандардан у млађим селекцијама Аустралије, али је 2012. одлучио да заигра за омладинслку селекцију Србије. Ипак, касније је опет променио мишљење и наставио да игра за Аустралију.

После Штутгарта је две године био члан Минхена 1860, потом се преселио у јапанску Јокахаму где га је претходних шест месеци тренирао Ејнџ Постекоглу код којег је био стандардан у репрезентацији.  Постекоглу је био селектор Аустралије кроз квалификације за СП у Русији, а водио је Оизије и прошлог лета на Купу конфедерација где је Дегенек играо на два од три меча у групној фази. Укупно је за Аустралију уписао 18 утакмица.

Био је члан Озија и на овогодишњем Мундијалу, али без учешћа. Пред Милошом Дегенеком, који ће на Маракани имати плату између 25 и 30 хиљада евра, су велика очекивања. Мораће да попуни рупу изазвану одласком Дамијана Ле Талека и Абрахама Фримпонга.

- ПРЕЛАЗНИ РОК У ЗВЕЗДИ -

ДОШЛИ: Никола Стојиљковић, Дејан Мелег, Милан Јевтовић, Душан Јованчић, Зоран Поповић, Рашид Сумаила, Лоренцо Ебисилио, Милош Дегенек.

ОТИШЛИ: Урош Рачић, Лука Аџић, Абрахам Фримпонг, Лука Илић, Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар