Приметили су СВИ - Новакова ватра је опет ту!

Новак Ђоковић је имао ону препознатљиву ватру у очима већ у 1. колу Вимблдона, турнира који је, према сопственом признању, њему и најомиљенији. Борио се као лав за сваку лопту иако победа ниједном није била доведена у питање. . .

Тенис 04.07.2018 | 12:45
Приметили су СВИ - Новакова ватра је опет ту!
Тешко је у овом тренутку проценити колики су домети Новака Ђоковића на овогодишњем Вимблдону, али се сигурно они који га нису сврстали у први ред фаворита - поштено премишљају.

Српски ас одржао је "тениски час" Тенису Сангрену из САД (3:0) и за 95 минута показао завидан ниво игре, који све више подсећа на "оног" Новака Ђоковића. Поред добре игре, лепо је било видети и да је Новак без размишљања испољавао напетост - урлицима и нервозом, односно те емоције није покушавао да сакрије од телевизијских камера.

Баш за то упитан је после меча на "терену број 1" Вимблдона.

"Тешко је задржавати емоције увек у себи, бар у мом случају. Тако је бар током читаве каријере... Хтео сам да кренем добро, нисам желео да му дам прилику да верује да може да се врати у меч. Само сам изгубио та два гема, али све је било у реду", задовољан је био Ђоковић.

Казао је да су услови за игру били тешки, да је претходних дана у Лондону било ветровито и да је данас обојици тенисера проблем правило "ниско Сунце", али да је веровао у себе.

"Доста верујем у себе и освежавајуће је што сам имао добру седмицу пре овога. Нисам играо дуго финале пре Квинса, једва чекам да видим како ћу напредовати овде, због тога толико вредно и радим, надам се да ћу то и успети", закључио је Новак.

Ово је била чак 59. победа нашег аса на Вимблдону чиме је избио на пето место вечне листе. Испред њега су Сампрас (63), Бекер (71), Конорс (84) и Федерер (92).

Видећемо колико ће Новак имати победа после овог турнира, а за почетак би требало да се концентрише на аргентинског тенисера Орасија Себаљоса (33 године, 126. на АТП Листи) који је савладао свог сународника Гвида Андреоција (3:1).

Играли су једном до сада, у Дохи, и Новак је славио у два сета.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар