Видео: Пораз Партизана пред повратак у Београд!

Фудбалери Партизана одиграли су последњу контролну утакмицу на припремама у Словенији. Миминалан пораз од украјинске Зарја, која ће такође играти у квалификацијама за Лигу Европе.  Партизан пао пред крај: Кљајићеве три одбране, деби Валијентеа, Гомеш још без гола.  Црно-бели у последњем тест мечу поражени од украјинске Зарије.

Фудбал 03.07.2018 | 19:10
Видео: Пораз Партизана пред повратак у Београд!
Партизанов учинак у контролним утакмицама на припремама у Словенији - три победе и два пораза.

Овај други пораз догодио се данас, од украјинске Зарје, четвртопласиране екипа првенства те земље прошле године и учесника квалификација Лиге Европе.

Партизан - Зарја 0:1 (0:0), стрелац Годјенко у 89. минуту после велике грешке одбране Партизана, која је "испала", а Кљајић, који је бранио добро цео меч, није могао да спречи погодак.

Да је реч о квалитетном ривалу говори и податак да је Зарја у групној фази Лиге Европе савладала Атлетик у Билбау. Иначе, Зарја је овог лета продала младог голмана, 19-годишњег Андреја Луњина Реал Мадриду за 10 милиона евра.

Међутим, без ибзира на квалтет ривала, Партизан је морао боље.

У дефанзиви је, мање-више, добро функционисало до тог последњег минута (уз пар грешака током утакмице када је Кљајић вадио кестење из ватре), али у средњем реду и нападу мора много брже, течније...

"Гледаћете креативан и ефикасан Партизан", рече Данило Пантић у данашњем интервјуу за ТВ Партизан.

Пантић јесте био један од агилнијих у данашњој утакмици, али је недостајала кративност целог средњег реда и навале у којој се издвајао Рикардо Гомеш. 

Утисак са овог меча је и да су црно-бели, који су у завршној фази припрема, били слабији у дуелима са фудбалерима украјинске екипе, који су припреме тек почели. То се посебно односи на центарфора Немању Николића и на Суму, који се додуше трудио, али ће и он морати да се замисли (и поново поприча сам са собом). Тавамба је у праву - он је тек на 50% својих могућности...

Податак који вреди забележити је да и да су данас први пут у истом тренутку заиграли сви нови играчи Партизана: Николић, Гомеш, штопер Марк Валијенте и десни бек, Румун Габријел Енаке.

Иначе, тим који је Ђукић одредио за последњу проверу је, највероватније, онај који ће играти први меч квалификација за Лигу Европе против пљеваљског Рудара у Никшићу 12. јула.

ПАРТИЗАН: Кљајић - Милетић (Р) Немања (од 46. минута Енаке), Марковић, Митровић (од 46. минута Валијенте), Шеховић - Јевтовић, Здјелар, Сума, Пантић - Николић (од 80. минута Зоран Тошић), Рикардо Гомеш. 

Клупа: Јовичић, Вулићевић, Немања (Г) Милетић, Кокир, Ожеговић, Ивановић. 

Одмах после утакмице Партизансе враћа у Београд, где ће се припремати до утакмице са Рударом у Никшићу.



Сјајне одбране Филипа Кљајића, деби Марка Валијентеа, добро издање у пољу, неефикасно у нападу и мат у претпоследњем минуту обележили су последњу проверу Партизана на припремама у Словенији. Црно-бели се враћају у Београд са сазнањем да су игру у одбрани за нијансу поправили у односу на претоходну сезону (на три од пет мечева сачували мрежу), међутим, нису до краја решили један од главних проблема, пошто су као и у такмичарским мечевима примили гол пред крај. Овога пута их је коштао пораза у генералној проби против Зарије – 0:1.

У дуелу два прошлогодишња учесника Лиге Европе, наш представник је оставио бољи утисак кад је реч о игри. Притискао је у већем делу меча последњу линију Украјинаца, тражио начин да је пробије, покушавао и с бок и кроз средину и само је недостајао завршни ударац да последњи тест добије високу оцену. Таман кад се очекивао печат екипе Мирослава Ђукића уследила је грешка Сејдубе Суме на средини терена (продао лопту), севнула је контра екипе из Лугањска, из три потеза лопта је с једног стигла на други крај терена, Артјом Гордијенко претрчао Марка Валијенте и погодио тамо где није могао да дохвати данас, иначе, одлични Кљајић.

На тај начин црно-бели су претрпели други пораз у припремном периоду (претходни од Ростова, 0:2), али су у међувремену тукли Хонвед (2:0), Краковију (1:0) и Горицу (3:0), па због начина игре у коме лопта иде напред могу да буду задовољни. Опет, чињеница да опет капитулирају из сопственог поседа или пропуста тера их на опрез уочи гостовања у Никшићу 12. јула и прве званичне утакмице са Рударом.

Девет дана пред почетак квалификација за Лигу Европе сезоне желео је Мирослав Ђукић да прикрије све адуте којима располаже, што је за последицу имало рокаде у саставу, оличене у померању Немање Р. Милетића не позицију десног бека, спајање Марка Јевтовића и Саше Здјелара на местима задњих везних, померање Данила Пантића на офанзивнију позицију (видело се да му то прија),али и шансу Златку Шеховићу на левом боку одбране. Утисак је, таленат прекомандован из Телеоптика ју је у потпуности искористио. Не само данас. Не би било изненађање да почне наредног четвртка против Пљевљака.

Изданак омладинске школе црно-белих био је можда и понајбољи појединац меча у Кирдичеву у коме су напад предводили новајлије Рикардо Гомеш (добро се кретао, имао и два ударца ка голу, не и умешност да погоди циљ, али је утисак да ће бити појачање) и Немања Николић (лепо изгледа на терену, игра за екипу, само данас без учинка), а прилику да се представи навијачима у другом делу добио штопер пристигао из белгијског Еупеа, Марк Валијенте. Шпанац је одиграо првих 45 минута у дресу Партизана, уочљиво му је потребна свежина да би био на „максималном броју обртаја“, види се да „зна фудбала“, успут је изнудио црвени картон Александра Тимчука средином другог дела, не и стигао Гордиенка у завршници кад је и пао једини гол.

ПАРТИЗАН – ЗАРЈА 0:1 (0:0)
/Гордиенко 89/

Кирдичево
Шпортни парк „Алуминиј“
Гледалаца: 50
Судија: Јанко Голоб (Словенија)
Жути картони: Здјелар, Николић (Партизан), Харатин, Литвин, Тимчук (Зарја)
Црвени картон: Тимчук (Зарја) у 69. минуту

ПАРТИЗАН: Кљајић – Н. Р. Милетић (од 46. Енаке), Марковић, Митровић (од 46. Валијенте), Шеховић - Јевтовић, Здјелар, Сума, Пантић – Николић (од 79. Тошић), Рикардо. Тренер: Мирослав Ђукић.

ЗАРЈА - Прво полувреме: Махарадзе, Силас, Чеберко, Громов, Караваев, Харатин, Кочергин, Луњов, Литвин, Опанасенко, Вернидуб. Друго полувреме: Чувајев, Камењука, Сваток, Гордиенко, Тимчик (од 69. Ел Буазати), Прима,  Фаупала, Хомченовски, Чечер, Шалфјејев, Арвеладзе. Тренер: Јуриј Никалаевич Вернидуб.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар