WБ: Надал и Зверев фуриозно до другог кола!

Рафаел Надал пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је у три сета победио Дудија Селу – 6:3, 6:3, 6:2.  Прва изненађења на Вимблдону, Тим предао! Неколико фаворита завршило је своје учешће на овогодишњем "зеленом" гренд слему већ у 1. колу.  Тим предао Багдатису, Ебден добио Гофана, а Хачанов Ферера.  Доминик Тим предао је меч првог кола Вимблода Маркосу Багдатису при резултату 6:4, 7:5 и 2:0 за Кипранина.

Тенис 03.07.2018 | 18:35
WБ: Надал и Зверев фуриозно до другог кола!
Шпанац је проблема имао само у трећем сету, у којем је Села успео једном да му одузме сервис (1:0).

Надал је потом направио два брејка заредом, повео са 4:1 и ту је био крај меча.

Први тенисер света у другом колу играће против Васека Поспишила или Михаил Кукушкин. 

У друго коло турнира пласирао се и Александар Зверев који је био бољи од Џејмса Дакворта – 7:5, 6:2, 6:0. Немац ће у наредној рунди играти против Тејлора Фрица, који је у четири сета савладао Лоренца Сонега. 

Даље су прошли још Дијего Шварцман, Ник Кирјос, Кајл Едмунд, Фелисијано Лопес и Симоне Болели.

Аустријски тенисер Доминик Тим, финалиста овогодишњег Ролан Гароса, предао је меч 1. кола Вимблдона Маркосу Багдатису у другом гему трећег сета.

Искусни Кипранин је добио прва два сета у своју корист (6:4, 7:5) и био на прагу тога да добије трећи (3:0), али је Тим одлучио да се повуче због повреде леђа која га је мучила током читавог меча.

Доминик Тим је био у делу жреба у ком је и Новак Ђоковић, а у истом "костуру" још једно изненађење пошто је Фернанда Вердаска у четири сета избацио Тијафо из САД (7:6, 7:6, 3:6, 6:3).

Изненађење је приредио и Давид Гофан, али негативно. Њега је три сета, рутински, савладао аустралијски тенисер Ебден (6:3, 6:3, 6:4), па је тако и Белгијанац "нестао" са дела жреба на коме је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић који у овом тренутку игра свој меч 1. кола.

Маркос ће у наредној рунди играти са Кареном Хачановим, пошто је Рус у четири сета био бољи од, још једног ветерана, Давида Ферера из Шпаније после тачно два и по часа игре – 6:1, 7:6(3), 3:6, 7:5.

Изненађење је направио и Метју Ебден из Аустралије елиминисавши Белгијанца Давида Гофана, десетог носиоца, веома убедљиво максималним резултатом – 6:4, 6:3, 6:4.

Поред Рафаела Надала, у наредну рунду пласирао се и Италијан Фабио Фоњињи слављем над Торо Данијелом из Јапана 3:6, 6:3, 6:3, 6:3, Михаил Кукушкин из Казахстана избацио је Канађанина Васека Поспишила 6:4, 3:6, 6:2, 6:3, док је Пјер-Иго Ербер био бољи од Немца Мише Зверева – 6:4, 6:3, 6:4.

Изненађењима има и код дама - чак три од десет најбољих тенисерки су већ елиминисане. То су Слоан Стивенс (#4), Елина Свитолина (#5) и Петра Квитова (#8) која је два пута освајала Вимблдон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар