Објесило се 11 чланова породице

Једанаест беживотних тијела чланова исте породице пронађено је у Њу Делхију, а први извјештаји указују да је у питању бизарно религиозно масовно самоубиство. Комшије су шоку примиле ову вијест, јер како кажу били су срећна и обична породица.

Свијет 03.07.2018 | 14:44
Објесило се 11 чланова породице
Гурчарана Синга супруга је послала да провјери зашто локални дућан који је био у власништву породице Батиа још увијек није отворен. Породица је иначе живјела на спрату изнад продавнице, а комшија је било необично то што нису, као свако јутро, укључили пумпу за воду.

– Кад сам ушао, сва су врата била отворена и они су висили са плафона. Руке су им биле завезане. Био сам у шоку кад сам видео толико тијела, пожурио сам кући и рекао својој супрузи – рекао је Синг за ББЦ.

Кад је полиција стигла на лице мјеста, затекла је десет мртвих тијела са повезима преко очију, памуком набијеним у ушима, обмотане кабловима и марамама са религиозним мотивима како висе са гвоздене решетке у дворишту куће у предграђу Бурари, док је тијело једанаесте, удављене особе, лежало на поду куће.

Сви су били чланови подице Батиа – Нарајан Деви (75), њена кћерка, двојица синова, њихове супруге и петеро унучади старих од 15 до 33 године. Сви, осим Нарајан Деви, висили су са плафона.

Околности трагедије породице у “кући смрти”, како су је медији већ прозвали, нису у потпуности јасне. Према траговима пронађенима у кући, постоји могућност да се ради о “масовном самоубиству повезаном са духовним и мистичним праксама”.

Наиме, пронађене су руком писане биљешке које су медији већ прозвали “приручником за убиство”. У њима се детаљно описује како завезати руке и ноге, а мртва тијела 10 чланова породице пронађена су у врло сличном положају. Према полицијским изворима, упути тврде да ће тај “ритуал” довести до “мокше”, што је спасење на санскриту.

Дакле, могло би се закључити да се ради о колективном самоубиству под утицајем неког култа, али комшије не вјерују у то.

Према њиховим ријечима, породица је била активна у локалној заједници, били су материјално обезбијеђени и били су вјерници.

Живјели су у дјелу Њу Делхија гдје живи средња класа, а у приземљу троспратне куће водили су двије продавнице – једну са свјежим намирницама, другу са шперплочама.

Сујата Батиа, ћерка Нарајан Деви, која није живјела у породичној кући не вјерује да се ради о самоубиству, преноси Блиц.рс.

– Сви су били толико срећни. Неко је побио моју породицу и полиција треба да их пронађе – изјавила је за ПТИ.

Ипак, околности случаја не иду на руку истражитељима: нема трагова насилне провале у кућу. Ништа није премештено, златни накит остао је недирнут, баш као и мобилни телефони и друге техничке справе.

Преживио је само пас Џеки, који се није огласио цијелу ноћ, тврде сусједи.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар