WБ: Џумхур експресно до другог кола!

Одлично отварање овогодишњег Вимблдона за најбољег бх. тенисера. Против Нијемца Максимилијана Мартерера - 6:3, 6:2, 6:4.

Тенис 03.07.2018 | 14:45
WБ: Џумхур експресно до другог кола!
Дамир Џумхур оправдао је улогу фаворита у дуелу са Максимилијаном Мартерером и без већих проблема пласирао се у друго коло Вимблдона.

Први рекет БиХ за 96 минута савладао је 23-годишњег Нијемца, те заказао двобој са бољим из меча Ернестс Гулбис - Џеј Кларк.

ЏУМХУР - МАРТЕРЕР 6:3, 6:2, 6:4

Најбољи бх. тенисер доминирао је у све три сета, те посао завршио лако, вјероватно и лакше него што је очекивао. Нијемац, иначе 48. тенисер свијета, није успио да пружи већи отпор нити у једном сету.

Џумхур је већином гемове рјешавао на средини дионица.

У првом сету имао је један брејк, у другом два, те у трећем такође један, што је било више него довољно за сигуран тријумф и пласман у друго коло најстаријег тениског турнира на свијету, чиме је изједначио свој најбољи резултат на Вимблдону.

С обзиром да га очекује повољан жријеб и добра шанса да елиминише и наредног ривала, Џумхур има лијепу шансу да се први пут у каријери пласира у треће коло трећег Грен слема сезоне.

Други бх. представник Мирза Башић игра против Аргентинца Дијега Шварцмана и тај меч је недавно почео.

- ТОК МЕЧА -

ТРЕЋИ СЕТ (6:4)

Да се Џумхур "претплатио" на брејкове средином сета, потврдио је и трећи период меча.

Поново је Дамир одузео сервис ривалу на 2:2, те најавио коначан тријумф.

Један освојен гем на сервис ривала био је сасвим довољан да се меч рутински приведе крају. На крају, 6:4 за пласман у друго коло Вимблдона.

ДРУГИ СЕТ (6:2)

Слично као први, почео је, а и завршио други сет.

Изједначена борба виђена је у прва четири гема, Мартерер је повео 1:2, бх. тенисер изједначио, а онда је Џумхур други пут на мечу направио брејк и повео 3:2.

Укупно је Дамир освојио пет гемова заредом и од 1:2 стигао до 6:2, те га од пласмана у друго коло Вимблдона дијели још један сет.

До вођства 2:0 стигао је за мање од сат игре, тачније за 57 минута.

ПРВИ СЕТ (6:3)

У првих пет гемова није било већих узбуђења, а онда је Џумхур искористио прву брејк прилику и стигао до вођства 4:2.

Сарајлија је затим сјајним сервисима потврдио брејк и стигао до 5:2, да би након тога Нијемац повео 40:0, али је први рекет БиХ успио да се врати, изједначи, али је осми гем ипак припао Мартереру.

Велика борба вођена је при резултату 5:3, када је Џумхур успио да сачува свој сервис и тријумфално оконча први сет, 6:3, иако је Мартерер у једном тренутку имао прилику да направи брејк и врати се у игру.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар