Страшно сазнање Обија Микела пред меч одлуке!

Репрезентативцу Нигерије је на дан утакмице против Аргентине јављено да му је отац киднапован и да ће бити убијен ако случај буде пријављен полицији.  Отац Обија Микела киднапован четири сата пред Аргентину: Морао сам да играм, нисам могао да изневерим 180. 000. 000 Нигеријаца! Строго чувана тајна. . .

Фудбал 03.07.2018 | 19:45
Страшно сазнање Обија Микела пред меч одлуке!
Џон Оби Микел одиграо је прошле недеље утакмицу против Аргентине под великим психолошким притиском, пошто је четири сата пре меча морао да преговара са отмичарима његовог оца!

Капитен Нигерије и некадашњи члан Челсија изјавио је за "Гардијан" да је са саиграчима био на путу ка стадиону у Санкт Петербургу, када га је из домовине позвао рођак и доставио му број телефона на који је требало да се јави.

Када је то урадио, наложено му је да уплати одређену суму новца и држи језик за зубима, иначе ће му отац бити убијен.

"Играо сам док ми је отац био у рукама бандита. Био сам емотивно растројен и морао сам да разрешим сам са собом да ли сам у стању да играм. Нисам знао како да поступим, али на крају сам рекао себи да не смем да изневерим 180 милиона Нигеријаца. Искључио сам ту причу из главе и наставио да представљам своју земљу. Нисам ништа рекао ни тренерима ни људима из Савеза, само је узан круг пријатеља знао каква је ситуација", испричао је Микел за енглески "Гардијан".

Па Микел Оби је ослобођен уз посредство полиције и спроведен у болницу, с обзиром на то да је током недељу дана отмице био физички злостављан.

Отац познатог "везисте", који од јануара 2017. игра у Кини, за Тјанђин Теду, први пут је био киднапован средином 2011. године.

Чудесна прича коју нису снимеле ни све силне камере на Светском првенству у Русији. Нико није могао ни да претпостави. Али капитен Нигерије Џон Оби Микел киднапован је само четири сата пре но што су Суперорлови против Аргентине играли кључну утакмицу на Мундијалу.

Да су успели да узму макар бод Нигеријци би ишли даље, али Гаучоси су славили са 2:1 и прошли у осмини финала. Нимало чудно узевши у обзир околности у којима се меч играо.

Микел је наиме у интервјуу за КwесеЕСПН да је четири сата пред почетак утакмицу примио телефонски позив отмичара. Тражили су 28.000 долара како би му оца Па Микела Обија вратили неповређеног. Претили су моменталним убиством ако се обавести полиција.

Микел сениор је отет када је ишао на сахрану у југоисточном делу Нигерије. На аутопуту Макурди-Енугу, 26. јуна. Ослобођен је јуче, после шест дана у заточеништву, али тек након што су полицајци у обрачуну ватреним оружјем успели да савладају отмичаре.

Оби Микелов отац је потом одведен у болницу. КwесеЕСПН из извора блиских породици сазнаје да су човека мучили и да је био на ушивању.

Џон Оби Микел је све време ћутао. Нико у Фудбалском савез Нигерије није знао, чак ни селектор Гернот Рор. Играо је против Аргентине као да се ништа није десило.

“Био сам збуњен. Нисам знао шта да радим, али сам знао да не смем да изневерим 180.000.000 Нигеријаца. Морао сам да све то потиснем из главе. Земља на првом месту. Рекли су ми да ће ми убити оца на лицу места ако позовем надлежне органе илли кажем било коме. Нисам причао о томе са селектором, јер нисам желео да та ситуација омета шефа или остатак тима на дан тако важне утакмице. Желео сам, али нисам могао“, каже Оби Микел за КwесеЕСПН.

Кад се утакмица завршила, а Нигерија испала Оби Микел се вратио кући. Очигледно је на крају ипак пријавио проблем. Паметно. За цео случај се сазнало тек када је државна полиција области Енугу на Твитеру саопштила вест.

Ово је иначе други пут да је Оби Микелов отац киднапован. Први пут се то десило 2011. године када је пуштен на слободу после седам дана. Сада ће морати да му појачају обезбеђење.

Нигерија је у мечу за пласман у осмину финала Светског првенства изгубила од Аргентине резултатом 2:1, а одлучујући гол дао је Маркос Рохо у 86. минуту.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар