Тадић и званично!

Српски репрезентативац потписао на четири године.

Фудбал 03.07.2018 | 19:20
Тадић и званично!
Пре неколико дана потврда, а данас и званична промоција на Јохан Кроф арени - Душан Тадић, нови играч Ајакса, данас је и званично ставио параф на четвороргодишњу верност једном од највећих европских клубова! 

Од раније је познато да су Копљаници за трансфер српског репрезентативца морали да искеширају Саутемптону 11.400.000 евра, с тим што би та цифра с бонусима могла да скочи на близу 14.000.000, колико су Енглези 2014. и платили Твентеу за Тадића. 

Србин је у дресу Светаца за четири године одиграо 162 утакмице у свим такмичењима, постигао је 24 гола и поделио 35 асистенција. А Ајаксу, Душан Тадић ће без дилеме бити прва звезда екипе и имаће за циљ, како је сам казао, да врати славни клуб у Лигу шампиона.

"Људи с којима сам причао имају добру визију будућности Ајакса. Разумеју фудбал, њихов циљ је да врате Ајакс где припада, у Лигу шампиопна и на трон у Холандији. Имамо млад тим, с неколико старијих играча. Сматрам да је то права ствар, да буде микс, како би ови што долазе имали од кога да уче“, изјавио је недавно некадашњи играч Војводине. 

На путу до Лиге шампиона ове сезоне Ајаксу први на мегдан излази аустријски Штурм. 

Ерик тен Хаг, тренер Ајакса, изразио је захвалност управи што му је омогућила да добије тако велико појачање за нову сезону...

"Душан ће бити наш мозак, први креативац. Уз њега ће млади моћи много да науче. Да ли ће имати место у стартних 11? Наравно, он је зрео фудбалер, око њега ћемо правити базу", подвукао је Тен Хаг.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар