Павић: Желимо ближи однос са Вучићем

Изузетно сам задовољан недавним састанком са предсједником Србије, Александром Вучићем. Жеља ДНС је и да имамо ближу сарадњу са Вучићевом СНС-ом! Очекујем нове доласке у ДНС, првенствено из свијета привреде… Мислим да ће ова коалиција остати на власти и након избора. Вјерујем у побједу ове коалиције и желим веће учешће ДНС-а. Ми то сви кажемо – веће учешће у власти, али не, ја кажем да ми желимо већу одговорност ДНС-а за развој Републике Српске – каже у ексклузивном интервјуу за Инсајдер, Марко Павић, предсједник Демократског народног савеза (ДНС).

Република Српска 02.07.2018 | 21:45
Павић: Желимо ближи однос са Вучићем
Прије неких два-три мјесеца, ДНС  је направио прави бум на политичкој сцени  – преласцима звучних имена из свијета привреде и политике.  У ДНС су стигли Огњен Тадић са комплетном странком, један од најуспјешнијих бх банкара Милан Радовић, као и још неколико посланика из Парламента БиХ. Можемо ли у периоду до избора очекивати још неки нови сензационални долазак у ДНС?

ПАВИЋ: ДНС је својом политиком, коју градимо већ 18 година, показао да му је интерес РепубликеСрпске изнад свих интереса, и да политика коју ДНС води, а то је једна умјерена политика, достојанствена политика, простор гдје свако може наћи своје мјесто.   Људи које сте поменули  су  управо привучени таквом политиком,   видјели су да у ДНС имају простор да могу исказати своја стечена политичка, економска, финансијска знања,  и то на добробит Републике Српске.

Тешко је очекивати тако звучна имена, али има најава за доласке у ДНС, јер су сви видјели да политика свађе, политика блаћења друге стране није политика која доноси прогрес. Непрекидно се враћамо у назад, а ДНС покушава да се бави данашњицом и сутрашњицом и то младе људе, који су амбициозни и желе да раде,  привлачи у ДНС.

Најављујете нове доласке  у ДНС. Да ли се ради о људима из свијета политике или свијета привреде?

ПАВИЋ: Више из свијета привреде. Ово што смо ми прокламовали као основну идеју да ће економија, стандард, обични човјек,  бити у жижи наше активности, то је оно што привлачи људе из привреде  који желе да помогну и са нама раде на том пољу. Кад то урадимо и дигнемо друштвени и бруто национални доходак,  онда је све лакше рјешавати, онда је релаксираније и у сфери  политике.

Недавно сте били  у Београду  на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем. Бољим познаваоцима политичких прилика није промакло да је предсједник Вучић дао изјаву након тог састанка, што иначе изузетно ријетко чини након састанака са неким од страначких лидера, било из Србије, било из Републике Српске. Ваш коментар?

ПАВИЋ: То је тачно и то је била одлука предсједника Вучића. Морам рећи да сам изузетно задовољан тим  састанком. Задовољан сам ширином размишљања господина Вучића, гдје Република Српска има значајно мјесто.  Ми у ДНС непрекидно понављамо да чувамо Републику Српску,  да гајимо добре односе са Србијом, да поштујемо Дејтонски мировни споразум… чини ми се да је  оно што је Вучић  прихватио, иако, нормално, он то јавно не изражава, управо та наша реторика, та наша умјереност.  Наша спремност на дијалог и консензус је оно што га је привукло и нама су управо његове ријечи  вјетар у леђа да наставимо са својом политиком, да његујемо односе са Србијом, да чувамо Дејтонски споразум, да градимо Републику Српску и да бринемо бригу о обичном човјеку.

Многи сматрају да би због сличних политичких позиција и програмских опредјељења СНС и ДНС требало да много тјешње сарађују. Да ли је, можда, и о том било ријечи на састанку са Вучићем?

ПАВИЋ: То је остало на маргинама, али ја очекујем још састанака са руководством СНС, не мора ту нужно бити Вучић. Наша жеља јесте да имамо ближу сарадњу са СНС, ипак, морамо схватити да је то велика странка, са пуно чланова и пуно могућности. Ми смо мања странка, али градићемо ми те односе, који ће бити на здравим основама, а не на основама како су се неке друге странке у Републици покушале приказати, стављајући слике Вучића и слично. Ми не желимо тако. Ми не бисмо, никада, урадили нешто с чим предсједник Србије и СНС не би био сагласан. Али о тим односима мислимо разговарати унутар странака, а кад ће то доћи до Вучића, то ћемо видјети.



Ових дана високи функционер Путинове Јединствене Русије, Сергеј Гаврилов, изјаво је да је природно да Јединствена  Русија у Републици Српској сарађује са ДНС. Значи ли то да ће главни партнер ДНС на међународној сцени бити Путинова Јединствена Русија, или пак нека од партија народњачке провинијенције из Западне Европе?

ПАВИЋ: Ми нисмо имали званичне контакте са Јединственом Русијом. Мени је јако драго ако је неко чуо да постоји ДНС и ако се заинтересовао за политику ДНС-а и сигурно да ми те разговоре не бисмо одбили. Али, ми смо остварили одређене контакте и са Европском народном партијом и очекујемо шта ће се ту десити. Иначе, никакви разговори нису завршени и опредијелићемо се према обостраним интересима, јер у таквим контактима обје стране морају видјети свој интерес.

Недавно је у Требињу ДНС истакао своје кандидате за посанике у НСРС и Парламентарној скупштини БиХ. Најављујете да ћете имати 12 до 15 посланика у Народној скупштини РС. То, у пракси, значи да би ДНС у свакој изборној јединици имао најмање једног посланика, а у некима и два. Које су то изборне јединице гдје очекујете  више од једног посланика и зашто баш у тим срединама?

ПАВИЋ: Ми по два посланика очекујемо у изборним јединицама један и три, као и у изборним јединицама Бијељина и Зворник. То су средине у којима је ДНС нарастао и гдје, објективно, може дати по два посланика. Ако реализујемо свој план, а ја се надам да хоћемо, од 100.000 гласача, то је онда тај број посланика. Ми смо на прошлим локалним изборима имали 86.000 гласова, тако да 100.000 и није недостижна цифра. Мислим да је то потпуно реално постављен циљ, доласком нових људи, ширењем ДНС, прихватањем политике ДНС од стране све већег броја грађана, мислим да ћемо моћи то реализовати, тако да ће ДНС имати тај број посланика након избора.

Када је у питању Парламент БиХ – какав резултат очекујете?

ПАВИЋ:  У Парламенту Босне и Херцеговине очекујемо два посланика, мислим да је то реално. Скоро сигурно имамо један директни мандат и  једног на компензацију, а можда чак и два директно. То је сасвим довољно за партиципацију у власти на нивоу БиХ и када још ту додамо и Дом  народа у Парламенту БиХ, онда је то значајан утицај у Босни и Херцеговини.

ДНС је препознатљив и по томе што даје шансу младима, па је тако доста младих и на изборним листама. Од кога од тих из млађе гарде очекујете да би на јесен могао сјести у посланичке клупе, или забиљежити одличан изборни резутат.

ПАВИЋ: Имамо заиста доста младих. Имамо младе који су већ на одређеним функцијама, који су већ остварили неки резултат. Ја ћу набројати неколико, али ћу сигурно неке и испустити, па молим да не замјере. Имамо ту Марка Аћића, Лејлу Решић, па Срђана Радуља, Слободана Зеца, па Александра Главаша у Источном Сарајеву…који  су већ као тридесетогодишњаци  И млађи почели да обављају одређене функције. При том,  ово је само један број људи које сам на брзину набројао. Један број младих смо и ставили на листе, имали смо и политичку академију ДНС, коју је завршило шездесетак људи и од њих  ће се изродити прави носиоци ДНС-ове политике и мислим да ће то бити убрзо. Омладина и жене су једни од стубова на којима се заснива политика ДНС. Ми на омладини градимо будућност странке, не градимо странку за данас, већ хоћемо да имамо странку у будућности и тако је профилишемо за дугорочни рад.

По чему се ДНС разликује од других?  Шта нуди више од других, што би гласаче опредијелило да гласају баш за ДНС?

ПАВИЋ: ДНС није идентичан другим партијама и ми заиста имамо доста тога различитог од других партија. Ево, само упоредите реторику ДНС-а и других странака. ДНС има једну мирну реторику, жели разговор, жели консензус, док се други непрекидно свађају, оптужују једни друге, блате једни друге, а то ДНС никада не ради. Покушавају оптужити ДНС, али јесте ли видјели било којег ДНС-овца са криминалним досијеом, у црним хроникама и слично. Они покушавају нешто наметнути ДНС-у, али од тих покушаја није било ништа, то су само покушаји да се и ДНС увуче у те мрачне игре,  у којима никада нећемо учествовати. Погледајте институције гдје је на челу ДНС, шумарије, јавна предузећа, све су позитивне.  Путеви Српске, на чијем челу је још један из младе гарде ДНС, Ненад Нешић раде и граде широм Републике…   Жељезнице не бројимо, јер су оне један системски проблем, а не проблем ни директора ни менаџмента. То је системски проблем који се сада рјешава и видјећете, ако ДНС остане ту, да ће истрајати да се Жељезнице направе као позитивно предузеће у Републици Српској. Предузећа у којима су наши кадрови су позитивна. Општине на чијем је челу ДНС послују са суфицитом и то је оно што нас разликује од других. Наш однос према јавним добрима. Сви гледају да на брзину дођу до новца продајом јавних добара. ДНС има политику да Српска своју економију гради на јавним добрима, као што су шуме, ријеке, рудници, земља,  на прерађивачким капацитетима и тако запошљава људе. Лако је распродати једној генерацији имовину коју су стотине генерација испред стицале. Ми то нећемо. Ми хоћемо да јавна добра буду окосница нашег економског програма.

А када је у питању ниво Босне и Херцеговине, шта је основни мото ДНС?

ПАВИЋ: Ми нисмо као странка поклањали превише пажње нивоу БиХ и то је можда наш недостатак. Мислили смо прво да будемо странка Републике Српске, али када су људи тражили да се проширимо и на Федерацију, морали смо се проширити и сада у странци имамо доста одборника у Федерацији и предсједника вијећа у Федерацији. Сада је, логично, дошло и до учешћа у власти на нивоу Босне и Херцеговине. Видјели смо да је власт БиХ дестабилизатор те исте Босне и Херцеговине, а самим тим и Републике Српске. Према томе, ако је неко дестабилизатор, не смијемо га оставити да ту дестабилизује цијели простор. ДНС ће на овим изборима озбиљно радити да се укључи на бх. ниво власти, јер ово што се  сада ради,  то заиста није политика. Мене чуди да Савез за промјене стално говори да ће они стабилизовати Републику Српску и унијети промјене, а тамо гдје они раде је најгоре стање у Босни и Херцеговини. Која је гаранција да они са онаквим стањем у БиХ могу урадити нешто у Републици Српској, када је горе, на нивоу БиХ, стање пуно горе него у Републици Српској. Без обзира шта се говори, Српска једина функционише, све институције раде, све по закону функционише, а БиХ не функционише. Они би сад дошли са нивоа БиХ да сређују Републику Српску, не може,  нек’ прво среде оно гдје су радили и гдје сада раде.

ПАВИЋ: Ми по два посланика очекујемо у изборним јединицама један и три,  као и у изборним јединицама Бијељина и Зворник. То су средине у којима је ДНС нарастао и гдје, објективно, може дати  по два посланика. Ако реализујемо свој план, а ја се надам да хоћемо, од 100.000 гласача,  то је онда тај број посланика. Ми смо на прошлим локалним изборима имали 86.000 гласова, тако да 100.000 и  није недостижна цифра. Мислим да је то потпуно реално постављен циљ, доласком нових људи, ширењем ДНС, прихватањем политике ДНС од стране  све већег броја грађана, мислим да ћемо моћи то реализовати, тако да ће ДНС имати тај број посланика након избора.

Шта након избора? Какав расплет предвиђате?

ПАВИЋ: Мислим да ће ова коалиција остати на власти и након избора. Вјерујем у побједу ове коалиције и желим веће учешће ДНС-а. Ми то сви кажемо – веће учешће у власти, али не, ја кажем да ми желимо већу одговорност ДНС-а за развој Републике Српске. И ту ћемо се борити заиста да имамо што више посланика,  како би могли утицати на законодавну и извршну власт и на одлучивање о будућности Републике Српске и БиХ.



Шта значи веће учешће?

ПАВИЋ: Већи број посланика, веће учешће у Влади, у институцијама и самим тим преузимање одговорности за развој свих тих институција.

Све ћешће се у јавности помиње да би ДНС-у, од јесени, могало припасти мјесто премијера?

ПАВИЋ: У нашем коалиционом споразуму је записано да странка која послије СНСД-а буде имала највише гласова може бирати једну од функција, предсједника Владе РС, предсједника Савјета министара БиХ или предсједника Скупштине РС. Али ми не размишљамо о томе, већ само о изборној кампањи која је пред нама.

Што се тиче кандидата за Предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ  из Републике Српске, да ли вјерујете у побједу ваше коалиције?

ПАВИЋ: Да, ја сам убјеђен у побједу кандидата наше коалиције СНСД-ДНС-СП.

Посљедњих мјесеци је, по свим истраживањима, забиљежен раст рејтинга ДНС. Докле је ДНС дошао по вашим посљедњим истраживањима.

ПАВИЋ: По нашим посљедњим истраживањима,  ДНС је  на 14,2%. То је већ онај број посланика који смо себи зацртали као циљ. Ипак, ми мислимо и даље радити и промовисати нашу политику међу народом. Сада смо усвојили наш политички, наш економски програм и наше поруке грађанима. Када усвојимо и предамо листе ми почињемо радити по тим програмима и мислим да ће рејтинг ДНС-а још више расти.

Уколико се настави овај тренд, у односу на то истраживање гдје је ДНС на 14,2%, постоји реална могућност да ДНС, можда, постане друга партија по снази у Републици Српској?

ПАВИЋ: Знате како, да ми је прије 18 година неко рекао ’бићете трећа партија’ ја бих га частио и потписао да нећемо даље ићи. Али видите, како живот и вријеме одмичу,  ДНС све више расте и нама је то у перспективи, али нам то није приоритет на овим изборима.

Извор: Инсајдер.ба

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Натаса

02.07.2018 19:51

ДНС има мој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ

02.07.2018 20:07

Трилатерално Сектаскомасонска Балканска завера. ПРОВЕРЕНО. Лаки је цинио део те Секте, али је својим неодговорним издајницким приступом Пустен низ Воду. ПРОВЕРЕНО

Name

Еееее

02.07.2018 20:13

Занијемити ћеш,па нећеш имати гласа.

Name

И ја би сине

02.07.2018 20:26

И ја би им дао глас да цу ме погурали

Name

РИЈЕЧ ЈЕ РИЈЕЧ

02.07.2018 21:29

У саопштењу ДНС у априлу рече да треба смијенити све оне који су направили пропусте у утвђивању убиства Давида Драгичевића.Данас неће да гласају за закључке анкетног одбора у којима је тај њихов раније изречен став један од закључака.Баш се држите дате ријечи.ПРАВДА ЗА ДАВИДА!Павићу залажеш се да у РС недолазе страни инвеститори да отварају фабрике,већ само домаћи инвеститори(који су купили постојеће,затворили их,раднике послали на улицу и продали машине на кг у старо гвожђе) и тиме стварате друштво тајкуна и све старијих пензионера,а млади ће ићи у бијели Свијет да зараде кору хљеба за себе и да пошаљу родитељима који немогу живјети од малих пензија.Народе читајте програме и мислите о томе шта прича овај ђутурум.Ко управља Жељезницама РС од 2006 године и како су дошле до банкрота,па ДНС.Шупља партија састављена од ухљеба.ДНО ДНА-СКУПШТИНСКИ 'ЛЕБ БЕЗ МОТИКЕ ДНО ДНА-ТО СПАДА У НАРКОТИКЕ.Неможе ти Вучић помоћи да уђеш у ЕПП јер нисте народњачка партија,већ сте деценијама у власти са комуњарама који нису признати од Интернационале.Тај Вучић и његов СНС су на улазним вратима у ЕПП и из РС има деценијски и уважени члан ЕПП(Европска народна партија ) а то је професор Младен Иванић и ПДП који је много помогао СНС-у да приступи породици европских народних партија.То је клуб оних који држе ријеч,а не као ви којима је то слоган,а дјела супротна,који зарад власти су подрепаши режимског вође и његове камариле.

Name

ре ријеч је ријеч

03.07.2018 02:51

Очито је да си ПДП-овац мада кога и брига уопште. И опусти се брате. Ман’ се полит’ке. Не’ш се од ње најести.

Name

Марко

03.07.2018 02:52

То је Натаса твоје право,али све је то иста багра лопови који краду све ста могу а мрвци народу дају.Ми са овом политиком и памецу нецемо ни за 100 година се помакети смјеста,немоземо ми напријед ако це свака суга која је на функцији било којој да мути а такав је и ДНС,привукли су се јацима јер ту виде и за себе несто.Сутра кад би СДС побједио они би сњима.Мудри су,јер од једне мале непримјетне партијице успјели су да ојацају имају мало власти и помало муте а нико их низаста неоптузује.Теско се нама само како доле низе Тања казе.

Name

ЛЛЛ

03.07.2018 04:19

Срам те било Павићу, јер подржаваш убице Давида Драгичевића! Додик те купио. Она Споменка једва прочита оне идиотске закључке. Види се да је гуски наређено. Немате више мој глас јер смо сад на различитим странама. Ви сте уз нељуде, а поштени народ је уз људе. Правда за Давида!!! Споменка пљунула си на себе саму и на странку као и твој шеф. Ауторитет си синоћ изгубила.

Name

докле крадја?

03.07.2018 04:52

Ми знамо како..

Name

ЖИКА Ж

03.07.2018 06:09

Ре Свима: Господине Бореновићу, Ви сте Цар. Шта хоће метузалеми, Против Вас немају шансе. СзП сигурно побјеђује.

Name

Далибор

03.07.2018 08:46

СЗП це побједити само прицама коментарисуци и критикујуци друге? Лос вам је посао.

Name

хетеро

02.07.2018 19:55

И ја би однос са неком младјом али не иде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

03.07.2018 05:13

Ова матора магарце би све сто је у његову корист.

Name

Лузер

02.07.2018 20:02

Сад кад ДНС освоји власт..има да нам буде боље..јер они никад нису били на власти...ето!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

02.07.2018 20:10

Уласком Радовића у ДНС то је постала моја политичка опција . Поздрав из Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

03.07.2018 00:45

Српскуи висе нико не мозе да спаси..она је у лаганом паду и та инерција је незаустављива...гаси свјетло.

Name

Трилатералци

02.07.2018 20:20

Још од доба Биљане они су миљеници странаца, трилатералне екипе која влада овим простором. “Корективни фактор”. И Вучић припада истом лобију, логично је да се зближе. Само да некад и за нас Србе ураде нешто добро, и да осјетно повећају стандард живота...ово сад је дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИЈУКС

02.07.2018 20:29

ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА ДНС ПОСТАЈЕ ДРУГА ПАРТИЈА ПО СНАЗИ, А СДС СЕ СЕЛИ СПРАТ НИЗЕ - НА ТРЕЦЕ МЈЕСТО. ЗАЛИ БОЗЕ ПДП И НДП, КАО ИНТЕЛЕКТУАЛНИХ СТРАНАКА КАДА ИХ ВОДИ НЕОБРАЗОВАНИ СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малинска

02.07.2018 20:34

Вуцица подрзавати сад кад потписује Косово. Врло цудно Павицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвјетко

03.07.2018 07:07

Јел потписао? Немас ти благе везе.

Name

Дрр мрр

02.07.2018 21:08

Никад ДНС исти су они као и СНСД-овци цак су и гори сав сљам је пресао у њихову странку а при том су у коалицији са Милокрадом и ста су урадили за вријеме њихове владавине наравно ниста.Народ одлази борци незапослени гладни задузили се до гусе покрадено игдје иста има погледајте њихово богаство одакле им то све па наравно од лоповлука толико о ДНС,СП,СНСД.Само прицају о неким гласовима ако је народ имало досао себи нецете ви освојити ни 20000 гласова и то вам је превисе.Све сами ратни профитери досли на власт народ да је паметан па узет згомљиве мотке па вас све растјерат иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.07.2018 02:21

Свака ти је на мјесту.Паметно говорис и све је то тацно.

Name

ре

03.07.2018 02:54

Шта је “згомљива мотка”? Поради мало на правопису и ријечнику па коментариши да би те узимали за озбиљно. Овако испадаш смијешан.

Name

Томо

03.07.2018 07:11

Пријатељу, само млад цовјек има сансу у ДНС, вјеруј ми на ријец, твоји из СЗП. Лијеп искорак са Говедарицом, али окрузен људима пред пензију. И у осталим да млад цовјек добије сансу? Боље прицајте о цињеницама. Лосе је стање, али колико год криви једни, кривицу имају и други.

Name

Дрр мрр

03.07.2018 07:11

Знас ти добро ста је згомљива мотка а то је друго сто те боли истина па не знас ста цес да писес него ту си насао да паметујес о правопису.Разгули.

Name

ре Томо

03.07.2018 07:59

Никада нецу се уцланити ни у једну странку а поготово не у ове сто су унистили све овде нисам рекао да ваљају ови из СП али ови владајуци су дно дна.Знаци овде морас бити у странци да бих несто постигао имао посао итд. Сваки дан смо све глупљи и затуцанији дјецу уце данас они са ко зна како заврсеним факултетима али битно је да си у странци некој. Странку не занима какав си био на факултету и како си га заврсио битно је да гласас за њу знаци не треба данас бити паметан само подобан.

Name

Кројачица

02.07.2018 21:24

Мрлино стареа шта ти причаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

02.07.2018 22:23

Теско нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.07.2018 02:25

Теско да моја Тања,завели су народ национализмом и свих ових година су нас добијали на то.економијом и бољим стандардом људи се нико скоро па да није ни бавио,било је само буци како це нас напасти ови или они па удри да се украде ста год се мозе.

Name

Јанко

03.07.2018 04:03

Гори сте и веци лопови од свих.Ако сте сви ко Спома а јесте теско нама.

Name

Дада

03.07.2018 06:11

Данас враћам чланску карту ДНС-а. Господо, ви сте своје синоћ рекли. Сада вам слиједи вртоглави пад, народ вас кажњава, заслужено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

03.07.2018 07:13

А за ста пад? Полиција од самог поцетка води ово све траљаво, а анкетни одбор је све саврсено урадио???

Name

Миско

03.07.2018 07:36

Ниси ти цлан ДНС!

Name

Модрича

03.07.2018 06:34

Пала вам је маска на случају Давид Драгичевић! Нисте ви никаква алтернатива него слуге СНСД-а и Милорада Додика! За мало власти продали би и мајку и оца. Колико вам је стало до дјеце и њихових живота,показали сте у Народној скупштини у случају Давид Драгичевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

03.07.2018 06:50

Процитах сваста! Наравно да је веома вазна сарадња са Србијом, паметан потез. Матица Срба је у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

03.07.2018 06:53

Господин Павић је искусан политичар, штета је што нема већи удио у одлучивању у постојећој власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

03.07.2018 07:32

Искуство је вредјело прије 40 година, сада су друга времена. Стари и неиизмогли не могу водити државу.

Name

Боки Марадона

03.07.2018 06:55

Браво, никада и ни једна власт у РС не треба запоставити Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

03.07.2018 07:03

Павицу, све си рекао како јесте и знам ста није јасно дезурним пљувацима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоцак

03.07.2018 12:04

Асфалира ти испред куце па га хвалис нике те срам, цути да говоре ови сто га знају, сто их ке до сад зајебао. Ненад нике ни споменут у тексту, поцео ке да те заобилази. Имацес ти Адама мој Неске.

Name

Ацо

03.07.2018 07:05

За разлику од други странака, највисе омладине је запослио ДНС и највисе млад цовјек има сансу у ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо

03.07.2018 07:49

Павиц је одавно превазисо прицу гдје постоје двије сукобљене стране, ниста из њих не излази добро. Дрзи се Србије, доноси праве и одговорне одлуке у интересу Срба у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

03.07.2018 10:14

Он је за старачког дома и санаторијума.

Name

Ратко

03.07.2018 12:48

Вуциц-Павиц, занимљива комбинација. Вуциц је указао постовање Павицу сто знаци колико је ДНС вазан за РС.Порука је јасна, а ви сада распалите како хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

03.07.2018 18:24

Подршка ДНС и Милану Дакићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.07.2018 11:59

ОНАЈ КО ДАЈЕ ГЛАС ОНОМ КО НЕ МОЖЕ ХОДАТИ А БОГАМИ ВИШЕ И НЕ ПРИЧАТИ ТАЈ ДЕФИНИТИВНО ВОЛИ ГЛЕДАТИ МРТВЕ ЉУДЕ . О ПАПЦИМА, ПРЕЛЕТАЧИМА,БОЛЕСНИЦИМА,ЉИГАВЦИМА ЉУДИМА БЕЗ КАРАКТЕРА ДА И НЕ ГОВОРИМО.ОНИ ВРЛО ДОБРО ЗНАЈУ КО СУ И КАКВИ СУ САМО ДА СЕ ПОДСЈЕТИМО ДА НЕ ЗАБОРАВИМО.СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ