''Лична пресуда'' Милорада Додика?

Нешто се спрема. Милорад Додик се појављује у скупштини, па једнако мистериозно одлази. Засигурно није дошао да слуша уводно излагање Бранислава Бореновића, тако да се прилично основано можемо надати његовом повратку. Какву "пресуду" је донио највјероватније ћемо чути од њега лично. Немојте се зачудити да поред Лепира и вајни министар Драган Лукач буде "осуђен по кратком поступку".

Република Српска 02.07.2018 | 19:15
''Лична пресуда'' Милорада Додика?
Да будем искрен немам представу шта се дешава, али ми интуиција "вришти". И вјерујем како нисам једини. Мислим да су паузе од стране опозиције тражене само како би се пореметио "замишљени распоред" Додика, владе и скупштинске већине. Тиме је поремећена замисао да, одмах након уводног Бореновићевог излагања, ријеч затражи (и норамлно добије) предсједник. Након тога парламентарна расправа ишла би у правцу који је очигледно замишљен и спрам онога шта је Милорад Додик "пресудио".

Разумљиво је да сви нестрпљиво чекамо да дознамо какав марифетлук је овога пута смишљен, али треба и "нашој страни" дати времена да се консолидује и припреми за оно шта слиједи. Мислим да увијек треба бити искрен и поштено саопштити како "ПРАВДА ЗА ДАВИДА" стоји на мање-више истим закључцима какве је предложио и Анкетни одбор. Зна се и ко ће такве закључке подржати, па да се не лажемо према коме у овом тренутку гајимо веће "симпатије".

Елем, освједочени "велемајстор марифетлука" Додик је нешто смислио и у то не треба имати никакве сумње. Са те стране не треба нас зачудити да и скупштинска већина одједном буде на "нашој страни". Како то извести? Врло једноставно: предсједник се обрати парламенту и испољи уставну обавезу "очувања јединства" ентитета и грађана. Нормално, према већ најављеним индикаторима, сва одговорност биће сваљена на тужилаштво. И то оно тужилаштво за које "сви знају" да је под утицајем америчке и британске амбасаде (како рече Драго Калабић).

У ствари овде је сасвим извјестан сценариј: да ће Додик предложити народним посланицима изгласавање некаквог неповјерења према бањалучком окружном тужилаштву, па чак и тражења смјена. Нормално, за реализацију тог задатка задужиће представнике Републике Српске у државним институцијама (дакле Савез за промјене). Елем, остаће упамћено да се ипак предсједник "први осоколио" напасти на отуђено, самобитно и криминализовано правосуђе.

Након тога услиједиће (сасвим извјесно) одбијање извјештаја Бореновићевог Анкетног одбора, али и ПРИЈЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА против каквог тешко да ће опозиција моћи гласати, а да сачува "патриотизам" и општи интерес. Понављам, немам представу шта слиједи, али некако волим износити претпоставке, па их препустити "суду јавности". Зато и пишем овај текст током скупштинске паузе.

Значи, поприлично сам увјерен да ће се Милорад Додик ипак обратити народним посланицима и лично им саопштити "пресуду". То ће одредити даљи ток расправе, одлука и закључака. Елем, у свему овоме ипак нешто "недостаје", нешто се "ваља иза брда". Ето бићу искрен до краја: не би ме изненадило да "предсједник државе и партије" ЗАТРАЖИ И ИНСТИТУЦИОНАЛНУ ОДГОВОРНОСТ СА НИВОА МУП-а.

Данас Драган Лукач није у позицији Додику пријетити да ће га "скинути, онако како га је и поставио", односно, таман је у позицији за "хладну освету". То би, вјеровали или не, била КОНСТРУКЦИЈА каква Милораду Додику одговара у сваком могућем погледу. Хоће ли се материјализовати дознаћемо врло брзо.

радовановицборислав.блогспот.цом

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

ЛАКТАСАНКА

02.07.2018 17:27

Владајуци у скупстини и руководиози видоких установа крију истину, оцито се на њима и њиховом говору то мозе закљуцити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проговори

02.07.2018 18:18

Убицо ,реци ста се десило са покојним Давидом,нисмо ми сви слијепи и глуви .Давид је убијен..

Name

Деки

02.07.2018 18:43

Цаву је изгледа звао Додик да вади ствар и предлазе неке нове закљуцке.Ако простане опозиција никад нецу гласати за њих.

Name

q

03.07.2018 03:31

Ова власт је дефинитивно највеће зло српског народа. Играју се са рањеном породицом Драгичевић, убили им дијете. Именовали Анкетни одбор с намјером да неће ништа урадити да се то разводни. Анкетни одбор високо професионално одрадио задатак и сад су они против закључака Анкетног одбора, а донијели свој закључке које подмећу. Позицијо, срам да вас буде, штитите злочинце и убице. Ви сте саучесници у Давидовом убиству. Види народ све. Мислите да смо глупи. Преварили сте се! Бореновићу свака част! Шукало нас све одушевио, јер има петљу. Историја ће о вама да суди. У позицији су нељуди. То су јуче показали на дјелу. Чиме су уцијењени? Опозицијо подржи Давора јер уз њега је сав поштени народ. Правда за Давида!!! Ми смо људи и јачи смо од нељуди!

Name

Рашо

03.07.2018 11:32

Највероватније имате и одģовор како мајци треба објаснити како је тешко родоти дијете.Сви смо ми идиоти само ви знате како се убија.

Name

Крцун

03.07.2018 16:17

Опозиција треба да тражи помоћ од истих страних служби које су и Додика силом довели на влас и направили му странку

Name

А резултати рада?

04.07.2018 15:00

Милокрада јос једино занима како сацувати покрадено!

Name

Бел

05.07.2018 08:35

Господин Борислав Радовановиц је написао веома промисљен цланак и тацно и до ситнице предвидио какав је план договорио одлазеци предсједник РС са љигавим коалиционим партнерима. Нема сумње, да це Додик у намјери да се опере за своје сауцесниство у злоцину над Давидом Драгицевицем и прије свог политицког пада, ако буде требало, реци и да је Лукац радио за "обојену револуцију" и његово обарање с власти и као задњег нагарца насилника и социопату Д. Лукаца наглавацке најурити овог идиота са цела МУП-а Републике Српске.

Name

Предраг Цераниц

05.07.2018 08:40

Браво Бориславе Радовановицу! Скидам ти капу са своје спијунске главе, надиграо си и разоткрио си насу секту са Додиком на целу. Мени је само зао сто цу и ја послије пада Додика са власти изгубити своје мјесто декана ФБ, које сам добио радеци за непријатеље српског народа!

Name

СНСД+ДНС+Паја Патак

05.07.2018 15:28

Ста казе тракториста на ситуацију у вези спијуназе, хоцел бити простора за маневар заокретања са тракторским гумама?

Name

ЛАКТАСАНКА

02.07.2018 17:28

ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.07.2018 23:11

Мафија је у институцијамааааааа!

Name

Кики

03.07.2018 01:24

Велика греска ..Српска је криминално настала и сад треба да се у том саблону и распадне. Како је настала дуго је и трајаала.

Name

сигурно

03.07.2018 06:16

Сад це се Додик насекирати па це отици у ресторан на руцак а богами и на вецеру ..Он је бог отац, он је Баја.

Name

Расо

03.07.2018 11:37

Иди у Сарајево тамо имаш масу срба на власти која ти одговара и мису мафијаши шта радиш у Републици Српској.

Name

Скептик

02.07.2018 17:28

Наравно да РУДОЊА спрема замку. О томе сам данас неколико пута писао. Лукачу истиче мандат у октобру и зашто не би поднио "оставку". Три мјесеца му је било довољно да склони све трагове убиства Давида Драгичевића. И не само он већ сви осумњичени из МУПа. Три мјесеца је и тужилаштво опструирало истрагу. Сигуран сам да ће РУДОЊА покушати цијели случај окренути у своју корист. Покушаће поентирати, то је извјесно. Опозицијо припремите се! ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СКЕПТИК

02.07.2018 18:11

Е мој бисеру па само лаици невиде да опозиција користи слуцај давид за обрацун са додиком само јаци је играц од свих заједно.

Name

Н

02.07.2018 20:01

Није он играч, већ има паре и купује све: од зенске до сарадника. И сам воли паре. Нема ту неке стратегије. Сељачка је то вијуга.

Name

Рашо

03.07.2018 11:41

Само сањај иду дани брзо ће доћи ваше време да вам министар правде буде Шукало а Лукачево мјесто узима Мектић па онда споните сви памет свијета и решите до нове године све ваше сумљиве случајеве

Name

Глас

02.07.2018 17:31

Порука за оне који гласају против “анкетног одбора”,да су исто сауцесници у убиству!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

02.07.2018 19:21

Зло си .

Name

Зоран

05.07.2018 04:32

Наравно да су те фукаре суцесници.

Name

@Зоран 05.07.2018 06:32

05.07.2018 08:24

Бореновиц је имао постен приједлог нацина гласања. Требало је да се по списку прозивањем - један по један јавно изјасне сви присутни посланици и позиције и опозиције. Тада би се видјело њихово постење и морал, ако би неко из позиције слуцајно имао савјест и гласао за све приједлоге Анкетног одбора стекао би симпатије јавности Републике Српске. Цубриловиц се, по обицају, веома неморално понио према опозоционим посланицима ометајуци их да казу оно сто имају, и тако испористе своја три минута по пословнику НС Републике Српске. Зато је Додик, кад је видио да не мозе усмјерити дискусију у планираном правцу у коме зели, као разјарени бик напустио сједницу НС РС.

Name

Перо

02.07.2018 17:39

ЉУДИ НЕ ДАЈТЕ ОНОЈ СПОМИ ДА ГОВОРИ.ТОТАЛНО НЕПИСМЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДГОВОР

02.07.2018 18:39

А ти писмени да знаш коментар се пише малим словима

Name

СПАС

02.07.2018 17:40

Ако Додик смјени Лукача онда он држи власт. Ако Додик не смјени Лукача онда је Лукач власт. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

02.07.2018 18:22

Мислим да је ово друго...

Name

Рудоња

02.07.2018 18:25

Знамо ми ко си и како си досао на власт .Рудоња поздрав од "страног плаценика" Рудоња моји су борци од поцетка до краја рата ,нико није сверцовао ,него је стајао на бранику отадзбине ,данас нико од њих није запослен ,бори се за голи зувот док ти Рудоња зивис у раскоси и лазес на сва уста.

Name

Ре

02.07.2018 18:50

Какве си ти то имао борце? У чије име пишеш,и ко ти је за то дао право? Ко си на крају крајева? Јеси ти прави Рудоња, тако си име дао сам себи,зар не?

Name

РУДОЊА

02.07.2018 20:02

Значи прије него што оставим коментар морам тебе питат за дозволу?Имам право писати о чему хоћу и без било чије дозволе. Ово су коментари и свима је дозвољено да коментаришу.Иди и научи шта је слобода говора, или ти више волиш да пишеш оно што ти каже онај чије се име налази у мом нику?

Name

Све сами борци и првоборци

03.07.2018 13:47

Јаких ми бораца, па ни Бања Луку нисте могли одбранити, а о одбрани грађана Приједора и Новог Града да не причам.

Name

Дадо

02.07.2018 17:43

Ајде не лупетај Таблету си заборавио на клоцу за цијепање дрва. п.с. нисам бот али не могу а да ти не казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Даду

02.07.2018 18:06

Дабо ти си заборавио таблет или ти висе не дијелују, морас их замјенити

Name

Дадо

02.07.2018 17:43

Ајде не лупетај Таблету си заборавио на клоцу за цијепање дрва. п.с. нисам бот али не могу а да ти не казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дадо

02.07.2018 18:41

Изгледа да си ти заборавио таблету, на пању за цијепање дрва, док два пута шаљеш исти коментар?! И на крају, човјек је потпуно у праву - док Миле мјесецима не смије да писме, значи да их се плаши, тј нечим га држе у шаци (прије свега Лукач)?! И шта ти није јасно овдје?

Name

лилy

02.07.2018 17:51

Јели ово написао онај сто треба бити осудјен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

02.07.2018 18:22

Тика така,тика така ботино

Name

Др

02.07.2018 18:29

Али јос није осудјен за разлику од Пере Дјокица који је осудјен правоснажно а опет министар ..Позз П.С.не лупетај

Name

За Лили Марлен

02.07.2018 18:42

Који?

Name

Пан

04.07.2018 12:07

Петар је лопурде накрао се и све испитати.

Name

борац

02.07.2018 18:22

Данас цемо се пребрати и добити одреднице за даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

02.07.2018 18:24

Гледам излагање Радована Висковица у НС Републике Српске,цовјек постаде веци праведник и паценик од оца Давора Драгицевица и мајке Сузане!!! Да само Давор и Сузана знају како је њему! Цовјек прозива тузиластво,само ми није јасно хоце ли рудоња третирати Висковица као соросевца или терористу који руси тузиластво?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

02.07.2018 19:07

Он је нас свију осудио на унистење и пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

02.07.2018 19:08

Катастрофа,да Висковиц онако одговара им да одлуцујес или си да или не,ти си посланик зато примас плату,лопузо ти бих сада био суздрзан..Да како на стуб срама набрајас оне ДРУГЕ РОДИТЕЉЕ ПОРЕДИС СА ДАВОРОМ убијене..Да,да ал ти родитељи нису тразили правду овако као отац Давор,...засто нису нико нико м није бранио...Висковицу срам да те буде срам има НАЦИЈИ да одговорис Да,или Не ...висице и твоја слика на Тргу Д.А овим родитељима сто си спомињао јос није касно да се укљуце и тразе правду..као и породици ВУКЕЛИЦ..ИМА ДА ОДГОВАРАС ТОТИ ЈЕ ОБАВЕЗА ти бих да извуцес гузицу а примас велику плату....ИМА ДА ОДГОВАРАС НАЦИЈИ СА ДА или НЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада

02.07.2018 19:59

Са њим су социалисти и днс доле влада и прецједник

ОДГОВОРИТЕ
Name

руза

03.07.2018 01:46

Октобар долази и твој крај је ту. Бозе правде, Овај народ је заслузио биљи зивот, а не да буду на граци бједе, Нови људи нова побједа бољи зивот боља Република српска ЗИВИО ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

03.07.2018 06:55

Покварењак ,само смисља како це некога о јаду забавити ,ја Рудоњи небих вјеровала да голом гуз...сједе на зар ,толики је покварењак ,папцина диканцина ,фуј Рудоња ,на трактор ору ,пусти нас на миру да зивимо.

Name

Го

03.07.2018 04:15

Ти.додику.највеци.криминалац..у.историји.ко.те.постави.за.пресједника.сигурно.олбрајтова.мафијасу.и.сверцеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.07.2018 07:05

Он је постављен да уништи рс и српски народ и досао је до те тацке.

Name

амадеус

03.07.2018 09:29

И ово је некад причао...што доказује да је лажов....! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=1xњYЗрЗ0ЛЕ- Милорад Додик о Хагу хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЈгXб16ТУСХY- Милорад Додик хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЈгXб16ТУСХY-

ОДГОВОРИТЕ
Name

знање-имање

05.07.2018 15:59

Рудоња је морална наказа и папцина. Добро му стоји када даје изјаве и дрзи говоре, ха, ха..

Name

xнxx

03.07.2018 09:39

Фино пише криминалац који је оптужен за покушају убиства а ви још лепше објављујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кројачица

03.07.2018 10:00

Готов си РУДОЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лавовски поглед

03.07.2018 15:33

Какво је то тузиластво да цега три мјесеца да да правну квалификацију о невино убијеном младицу па одмах похапсити и смјенити тузиоце који су имали било какве везе до сада у предмету Давид.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОН ДОДИГ

03.07.2018 21:39

КОМПЛЕТНА ВЛАДА СА ДОН ДОДИГОМ ЈЕ УДРУЖЕНА ЗЛ, ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ КОЈИ ДОЗВОЉАВА ЗА ГОВОР МРЖЊЕ И ПРЕТЊЕ У ДОМУ РС НИЈЕ МЈЕСТО (нек вози павицев БМW ИЗ МАРИЦКЕ) "СУКАЛОЛО"СВЕ СИ РЕКАО СТО БИ И ЈА ""ПРАВДА ЗА ДАВИДА, "" ""П Р А В Д А ЗА НАШЕГ УБИЈЕНОГ СТУДЕНТА"""

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

05.07.2018 06:34

Мало појасни чији је БМW из Марићке?

Name

РАЦУН

04.07.2018 03:29

Сувише је масти по глави камења по џеповима истих интереса мутним послова и да хоће у истом су колу Исте су претње народу ОЛОШ је радио скупа и нема греске 99,9% КРИМОС 00,1%постених ВЕЛИКИ ЗУЛУМ И БЕСТИЈА ЈЕ ОВА ВЛАССт 6

ОДГОВОРИТЕ
Name

боривоје

04.07.2018 13:38

Миле, засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

04.07.2018 14:17

37 мајмуна гласа како је лакташки лопов наредио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЗА

04.07.2018 18:21

Недозволите да вас ови мафијаси омету у васим намјерама.Недозвилите криминалцу да све затаска они су убили Давида. Цемо толико скривање да они нису у игри. Али неце јос дуго Бозе правде. ПТАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУЊА

05.07.2018 11:05

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ОВА БЉУВОТИНА ОД НЕЧОВЈЕКА НЕСТАТИ СА ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ, И КОНАЧНО БИТИ ИЗВЕДЕН ЈАВНО ДА ОДГОВАРА ЗА СВА СРАЊА КОЈА НАМ ЈЕ СЕРВИРАО ОВИХ ГОДИНА ЊЕГОВОГ ИМПЕРИЈАЛИЗМА.

ОДГОВОРИТЕ