Сенегалци: Фер-плеј? Па, Јапанци су били нефер!

Афричка репрезентација кивна на Јапан и на ФИФА због правила о фер-плеју које их је избацило са Мундијала.

Фудбал 04.07.2018 | 12:00
Сенегалци: Фер-плеј? Па, Јапанци су били нефер!
Сенегал је имао све у својим рукама (ногама), али је дозволио Колумбијцима да искористе тренутак непажње одбране, а онда је покушавао да се спашава. Са друге стране, Пољаци су одиграли поштено против Јапана, дали су гол и сачували су свој образ.

А Јапанци?

Многима се није допало што су "самураји" у финишу последње утакмице групне фазе Мундијала у Русији само пипкали лопту, додавали се, трошили време, ослушкујући шта се дешава на другој утакмици између Сенегала и Колумбије.

Опет, циљ оправдава средство и не може се много замерити Јапанцима што нису срљали, иако би их гол Сенегала закопао. На крају, Јапан и Сенегал су у свему били поравнати. Јапан је, међутим, отишао у осмину финала захваљујући новом правилу ФИФА о фер-плеју, тачније о картонима, јер је Сенегал имао два жута картона више.

Неколико дана после елиминације, Сенегалци су се обратили Светској фудбалској федерацији, сматрајући да то фер-плеј правило, заправо, уопште није фер.

"Оно што су радили Јапанци ви сматрате фер-плејом? Па, Јапан је морао да буде кажњен због онога! Ово правило нема смисла, Јапанци су престали да играју. Разочарани смо понашањем Јапанаца и зато ово правило не треба да се примењује у оваквим ситуацијама", пише у писму Фудбалске федерације Сенегала упућено на адресу ФИФА.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар