Сви су чекали Гризмана, а добиће - Вилијана?!

Бразилац хоће у срце Каталоније, Челси још чека званичну понуду.

Фудбал 03.07.2018 | 18:00
Сви су чекали Гризмана, а добиће - Вилијана?!
Цела Барселона чекала је Антоана Гризмана, а на крају ће добити - Вилијана? Није баш појачање којем су се надали у срцу Каталоније, али изгледа да је бразилски деснокрилни офанзивац реална алтернатива за недовољно прежаљеног голгетера Атлетика.

Вилијан је полудео за Барселоном! А обострана жеља за сарадњом постоји и није у питању само хипотетичка ствар. Каталонски дневник Мундо Депортиво тврди да би посао могао да постане реалност, али да је још рано за доношење било каквих закључака. Бразилац је, тако бар изгледа, дотакао плафон на Стамфорд Бриџу и жели промену, нови изазов у каријери и нешто што ће му покренути вијуге. Упркос томе што није био редован код Антонија Контеа на крају је изабран за играча године у Челсију. Вилијану је дојадило да буде резервиста и наводно је то већ јасно ставио до знања свим одговорним клупским инстанцама. 

Вилијанов агент Кија Јорабхјан већ је окренуо неколико бројева у Барселони, обелоданио да његов клијент жели из Челсија и тако покренуо занимљиву причу. Јорабхјан је у круговима одговорних на стадиону Камп Ноу познат као човек од великог утицаја. Ирански агент је водио преговоре са Барселоном и када је Филипе Кутињо долазио из Ливерпула зимус и између две стране постоји узајамно поштовање.

Вилијан на Стамфорд Бриџу има уговор до 2020. године, а на само месец дана до 30. рођендана не жели да испусти прилику која му се вероватно више никада неће указати.

У Челсију наводно не би имали ништа против Вилијановог одласка, али по одређеној цени. А она износи 80.000.000 евра! Мало превисоко за Барселону у овом тренутку, посебно што Вилијан ускоро пуни 30 година, али постоји велика жеља да се са Челсијем седне за преговарачки сто и разговара о цени. Нема дилеме да би се Бразилац одлично уклопио у Барселонин систем због своје нападачке разноврсности и онога што може да пружи у офанзиви заједно са Месијем, Кутињом и Суарезом у квартету. Тада би вероватно Кутињо отишао лево, Суарез би остао у срцу напада, Вилијан би био десно, а Меси заузео позицију плејмејкера. Мада са оваквим играчима простора за маневар и комбиновање увек има.

Вилијанов трансфер вероватно би значило да Усман Дембеле одлази, пошто није успео да искористи своје време на стадиону Камп Ноу. Барселона је француског офанзивца платила готово 140.000.000 евра прошлог лета, а готово је извесно да би могао да оде на позајмицу.

Чекамо да се ствари конкретизују...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар