Најављује тужбу због отказа

Портир Раденко Стакић (39) из Бањалуке, који је осумњичен да је сексуално узнемиравао штићенице и запослене у бањалучком Дому за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић”, добио је отказ.

Република Српска 02.07.2018 | 11:47
Најављује тужбу због отказа
Сада већ бивши радник ове јавне установе сматра да је жртва неправде и најављује тужбе против појединих особа из дома.

Дисциплинска комисија дома “Рада Врањешевић” размотрила је случај и донијела одлуку да Стакићу буде уручен отказ, а то је потврдио и Управни одбор ове установе.

Против Стакића је покренут дисциплински поступак због, како су тада навели у руководству установе, повреде радне обавезе. Он је у анонимном писму, које је стигло и у редакцију “Гласа Српске”, оптужен да је у ноћи између 7. и 8. априла пијан насртао на штићенице и запослене у дому. У допису је наведено да их је портир физички и вербално наводио на секс. Стакић је, како је наведено, сексуално узнемиравао дежурну сестру у простору гдје бораве бебе, а у писму је истакнуто да се на његовој мети нашла и млада мајка која је штићеница дома.

“Дисциплинска комисија је донијела одлуку о отказу уговора о раду у складу са Правилником о дисциплинској одговорности. Управни одбор је разматрао жалбу радника и потврдио одлуку дисциплинске комисије. Одлука Управног одбора је коначна”, навели су у Дому за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић”.

Стакић је рекао да му је овом одлуком начињена велика неправда и најављује да ће тужити поједине људе из дома због добијеног отказа.

“Анонимно писмо су послала два радника дома који ми не желе добро. Дао сам изјаву у полицији и од тада ме нико није контактирао од органа гоњења и тужилаштва. Нисам никога пипнуо нити се непристојно понашао, и то су седамнаестогодишња дјевојчица и млада мајка потврдиле. Имам чак и документ у којем то пише. Полиција је прегледала и видео-снимке у дому те вечери и видјела да се ништа спорно није десило”, казао је Стакић.

Он је рекао да је у одлуци дисциплинске комисије наведено да је разлог отказа непримјерено понашање према сестри која ради у просторијама намијењеним за мајку и дијете и долазак на посао под утицајем алкохола.

“И она је рекла да је нисам пипнуо, већ да сам се “осјетио на алкохол и цигарете”. Ушао сам у собу и питао је када ћемо вечерати, а она ми је поручила да изађем и то сам и урадио. Под притиском је дала изјаву комисији да сам јој “дахтао у врат”, што није тачно. Сигурно нисам био пијан, попио сам једно пиво - казао је Стакић и додао да очекује да ће се кад”, тад вратити на посао.

У Окружном тужилаштву Бањалука су рекли, наводећи његове иницијале, да је у току истрага против Стакића.

”Наведени предмет је у процесу због постојања основа сумње да је Р. С. починио полно узнемиравање на штету три женске особе, од којих је једна малољетна”, навели су у тужилаштву.

Другом портиру смањена плата
Други портир у Дому за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” Милорад Јериловић у анонимном писму је оптужен да је покушао да заташка сексуално узнемиравање. У дому “Рада Врањешевић” су навели да је дисциплинска комисија Јериловићу смањила плату за 20 одсто у наредна три мјесеца.

“Те вечери уопште нисам радио. Мој “гријех” је што сам наводно узнемиравану дјевојчицу питао шта се десило. Све ми је намјештено јер некоме не одговара да будем предсједник синдиката у дому. Тјераћемо се на суду због ове одлуке”, поручио је Јериловић.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

02.07.2018 10:19

Ово је једна од метода власти како да дође до већ недостижних радних мјеста. Оптужи човјека за сексуално злостављање и готово. То се може доказивати мјесецима и годинама. Зашто у влади РС нема злостављања, зато што су род рођени и у влади нема секса. Они сексају остали Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секта

02.07.2018 12:52

Оптужили су човјека који је одрастао у дому, без полицијског и судског епилога му пресудили како би могли запослити неког заслужног члана, као што су и Јериловића из БОРС-а зато што им је донио брдо гласова из кућа у Старог Вујадина. Почели су да "једу своју дјецу".

ОДГОВОРИТЕ