Де Хеа се није "појавио" у Русији!

Као без голмана?! Много тога није функционисало у игри Шпаније, али је далеко најуочљивије то колико Давид де Хеа није био - Давид де Хеа.

Фудбал 02.07.2018 | 09:00
Де Хеа се није "појавио" у Русији!
Давид де Хеа је протекле сезоне спасао Манчестер јунајтед у много ситуација, био је најбољи голман Премијер лиге, али лето на Мундијалу неће памтити ни по чему добром.

Шпанија је доживела "бродолом" у осмини финала и елиминисали су је домаћини Руси после бољег извођења пенала, а много тога није штимало у игри "фурије" - далеко најуочљивије је то да су практично играли без голмана....

Звучи невероватно, али Давид де Хеа је на четири меча на Светском првенству (око 400 минута) забележио само једну одбрану и примио ШЕСТ голова из седам шутева!

Један од њих био је и из пенала против Русије који је скривио Ђерар Пике, а Де Хеа се није "вратио на старо" ни у пенал-серији на "Лужњикију" пошто су га савладали четири пута. Истина, једном је био веома близу да одбрани, али је Игор Акинфејев био херој на другој страни.

Дугогодишњи чувар мреже ЦСКА два пута је "скинуо" једанаестерце, више него што је Де Хеа имао одбрана за цео турнир, и одвео свој тим у четвртфинале Мундијала.

Многи сматрају и да је за Де Хеу ово била "последња аудиција" за Реал Мадрид, клуб који је већ годинама заинтересован за њега, а видећемо да ли ће шампион Европе одлучити да га доведе после овако очајног Мундијала.

Највероватније ће чувар мреже Шпаније бити у најгорем тиму првенства...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар