Ферстапен: Невјероватно!

Возач Ред Була Макс Ферстапен задовољан је што је победио у трци Формуле 1 за Велику награду Аустрије, на домаћој стази његове екипе.

Остали спортови 02.07.2018 | 13:30
Ферстапен: Невјероватно!
Ферстапен је остварио прву победу у сезони, а четврту у каријери, након што је био најбржи на сази у Шпилбергу. Он се попео на пето место у генералном пласману.

"Било је сјајно. Добро сам чувао гуме, било је много мехурова на гумама, али успели смо да издржимо до краја. Сјајно је победити у Ред Булу на Ред Бул Рингу, са много холандских навијача, ово је невероватно. Морам да надокнадим заостатак у бодовима. Данас је био заиста добар дан и надам се да ћемо тако наставити", рекао је Ферстапен после трке. 

Друго месо заузео је возач Ферарија Кими Раиконен, који је рекао да је његова екипа можда била сувише опрезна и да је дуго чекала да нападне Верстапена. 

"Морао сам да се повучем на старту у првој кривини, када су возила била стиснута. После тога, болид је био добар, али нисмо имали довољно кругова, мислим да смо предуго чекали. Имали смо прави болид данас, у неким тренуцима је било помало тешко, али ово је добар резултат за Ферари", рекао је Раиконен. 

Његов клупски колега Себастијан Фетел заузео је треће место, чиме је преузео водјство у генералном пласману, пошто Луис Хамилтон није завршио трку. 

"Честитао сам Максу, имао је врло добру трку, није грешио. Јурили смо га до краја, али нисмо успели. Било би боље да сам стартовао са боље позиције, покушао сам да се поправим у првој кривини, али нисам успео. Морао сам да се борим са Реноом и Хасом на почетку трке, а затим је дошао мало спорији одлазак у бокс. Ово је било ограничавање штете. Добро смо чували гуме, ово је позитиван дан. Могло је да буде боље, али Макс је заслужио победу", рекао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар