Комшију избо косијером

Дарко Дука (34) из Берковића ухапшен је због сумње да је у четвртак увече косијером изударао суграђанина Душка Домазета (45), радника Граничне полиције БиХ .

Република Српска 30.06.2018 | 15:15
Комшију избо косијером
У овом нападу Домазет је задобио тешке повреде, због чега је превезен у требињску болницу. Према незваничним информацијама сукоб између њих двојице догодио се у четвртак око 21 час испред кафића „Пио“ у Берковићима.

– Ударцима косијером Дука је Домазету нанио повреде по лијевој руци и врату – рекао је наш саговорник и појаснио да је косијер алатка која се користи углавном за кресање грана на дрвету.

Након што је претукао Домазета, Дука је побјегао и покушао са сакрити полицији, међутим послије скоро 12 часова потраге пронађен је и ухапшен.

–  Дука је ухапшен у петак око осам часова, а затим је испитан у својству осумњиченог – рекао је наш извор и додао да је Домазет послије напада превезен у локални Дом здравља.

–  Након што су му ту указали љекарску помоћ, превезен је у требињску болницу – рекли су из полиције.

Један мјештанин испричао је да су се Дука и Домазет наводно тај дан, прво посвађали у кафани, па су потом изашли испред гдје су наставили сукоб, да би након тога Дука отишао кући.

– Послије неког времена вратио се са косијером у руци, те је испред кафића затекао Домазета који је пошао кући, након тога га је изударао косијером – каже наш саговорник.

Он је испричао да је у четвртак био слављенички дан у овом граду у Херцеговини.

– Општина  Берковићи, прославила је своју крсну славу Видовдан. Видовдан је уједно и крсна слава храма Светог великомученика Лазара. Славило се цијели дан, а многи, наравно, попили и по коју чашицу више – испричао је један од  мјештена.

Он је рекао да не зна да ли су Дука и Домазет били на слављу и да ли су у четвртак конзумирали алкохол.

– Ти детаљи ће бити утврђени даљом истрагом. Да ли су њих двојица били под утицајем алкохола, и сличне информације, биће накнадно познате – истиче наш саговорник.

Како додаје, у наставку истраге полиција ће урадити све што је потребно да се овај случај до краја расвјетли.

У Полицијској управи Требиње рекли су да је о овом инциденту обавијештен и дежурни тужилац, а случај је оквалификован као наношење тешке повреде.

– Полиција је обавила увиђај, а истрага се наставља док се не утврде сви детаљи сукоба – додали су у полицији.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар