Возачи опрез, коловоз клизав

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по мокром или влажном коловозу, а возачима се савјетује да буду опрезни због учесталих одрона и магле која смањује видљивост на појединим дионицама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 30.06.2018 | 13:00
Возачи опрез, коловоз клизав
Одрони су могући на путним правцима Бањалука-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Турбе, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Током викенда на појединим дионицама биће измијењен режим у одвијању саобраћаја због одржавања разних манифестација.

У Модричи ће, на дионици магистралног пута који пролази улицама Видовданска, Цара Лазара и Ристе Микичића, вечерас од 20.00 до 21.15 часова бити обустављен саобраћај због одржавања уличне трке. За вријеме обуставе возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

Због фестивала "Бањалучки дани музике" од данас до 3. јула у Бањалуци ће бити обустављан саобраћај у периоду од 18.00 часова увече до 4.00 часа ујутро наредног дана. Саобраћај ће бити обустављан у Улици Теодора Колокотрониса од кружног тока до раскрснице са Булеваром цара Душана.

На подручју ФБиХ данас и сутра ће у Доњем Вакуфу бити обустављен саобраћај због манифестације "Дани Ајватовице". Обустава ће бити на снази на раскрсници магистралних путева од зграде поште до бензинске пумпе "Ина".

Из истог разлога на подручју Средњобосанског кантона до сутра до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја и вангабаритних терета.

У Унско-санском кантону данас ће због меморијалне трке возила успорено саобраћати на релацији Ћоралићи-Цазин-Србљани-Бихаћ-Дубовско. Возачима се савјетује да поштују упутства полиције и овлаштених лица из пратње.

Успорено се вози на дионицама на којима се изводе радови, те је саобраћај на тим путним правцима регулисан привременом сигнализацијом.

Због припрема за санацију магистралних путева Модрича-Каруше /граница Републике Српске и Федерације БиХ/ и Дервента-Шешлије саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, али не дуже од 15 минута.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја актуелне су на подручју дистрикта због изградње обилазнице око Брчког и изградње кружног тока на дијелу магистралног пута гдје се спајају улице Бијељинска и Илићка, те кроз улице Српске војске и 27. марта у Бијељини, затим на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Возила успорено саобраћају и у Источном Сарајеву због изградње кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враце, док је у мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Бањалуке обустава и измјене режима у одвијању саобраћаја на снази су у улицама у којима се изводе радови.

У Федерацији БиХ због радова на потпорном зиду на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Код тунела Игман на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево сјевер због санације клизишта саобраћај је преусмјерен у претицајну траку, док на локалитету Трешевине возила успорено саобраћају.

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од пола часа.

Из АМС савјетују возаче да без обзира на временске и саобраћајне услове буду максимално опрезни, те да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Село

30.06.2018 15:11

Несреће једне то није клизаво и магла то је одрон стијене на путу !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ