Најгледанији меч Мундијала - пораз Нијемаца!

ФИФА је изнела прве бројке. . .

Фудбал 30.06.2018 | 11:45
Најгледанији меч Мундијала - пораз Нијемаца!
Више од пет милиона људи до сада је посетило навијачке зоне у Русији, а више од два милиона улазница продато је за утакмице групне фазе Светског фудбалског првенства, саопштила је данас Међународна фудбалска федерација (Фифа).

"Задовољни смо досадашњом организацијом Светског првенства. Русија је организовала спектакуларан догађај и добили смо сјајне реакције. Фан зоне веома добро функционишу", рекао је Фифин директор задужен за турнире Колин Смит.

Фифа је саопштила да је за 48 утакмица у првој фази турнира, која је јуче завршена, продато 2.178.894 улазница. У Русију је због Светског првенства дошло 700.000 навијача, а фан зоне до сада је посетило више од пет милиона људи.

Досадашњим током Мундијала задовољни су и организатори.

"Задовољни смо током турнира, све је добро организовано. Видели смо емоције људи који су били на стадионима и оних који су пратили утакмице у фан зонама. Није било проблема са инфраструктуром, нити с тренинг камповима", навео је генерални директор Организационог комитета Светског првенства Алексеј Сорокин.

Везано за гледаност телевизијских преноса, организатори су навели да је сваку утакмицу просечно гледало 180 до 200 милиона људи, а да је најгледанији био пораз Немачке од Мексика (0:1) 17. јуна, пошто га је пратило 215 милиона гледалаца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

200

30.06.2018 11:02

Цуј 200 милиона. Па мислим да је само Кинеза толико гледало. Они као имају инсталиране пиплметре у свим дрзавама. Гледаност мозе бити 2-3 милијарде. Барем трецина цовјецанства гледа

ОДГОВОРИТЕ