Енглези признали да су намјерно изгубили!

Селектор Енглеске, између редова, рекао да је бирао "лакши пут" ка финалу Светског првенства. Медији много директнији. . .

Фудбал 29.06.2018 | 17:15
Енглези признали да су намјерно изгубили!
Не дешава се често да чујете селектора који после пораза своје репрезентације, од ривала који није апсолутни фаворит, каже да је задовољан. Не игром, већ исходом утакмице!?

Није Герет Саутгејт баш тако изговорио, али између редова, може се схватити да је селектор Енглеске срећан што ће његова екипа после пораза од Белгије (0:1) као другопласирана у осмину финала Светског првенства у Русији.

На тај начин, Енглези ће за ривала имати Колумбију, али потом и потенцијално много лакше противнике него Белгија, која ће прво на Јапан, а потом би могла на Бразил већ у четвртфиналу.

Ако прођу Колумбију, Енглези ће на победника дуела Шведска - Швајцарска.

"Понекад морате да сагледате ширу слику и донесете одлуке које могу бити критиковане, али мислим да сви разумеју шта смо хтели", изјавио је Саутгејт после утакмице у којој су и Енглеска и Белгија играле у промењеним саставима, без већине стандардних првотимаца.

"Били смо конкурентни до последњег судијског звиждука", покушао је да "ублажи" своју одлуку Саутгејт, која је моментално покренула бројне расправе.

"Не волимо да губимо утакмице, али испунили смо примарне циљеве за овај дуел. Мислим да наши навијачи то схватају. Да сам увео Харија Кејна на 10 минута и он добио ударац у зглоб, то би било смешно и непромишљено", још једном је селектор Енглеске "упаковао" своју одлуку да екипа "не запиње" превише против Белгијанаца.

Не мисли, ипак, Саутгејт да ће његови играчи лако савладали Колумбију.

"Биће то велики изазов за нас. Колумбија има неколико фантастичних појединаца, али ми напредујемо и верујем да можемо до победе. Да смо савладали Белгију људи не би имали реалну слику, јер морамо да мислимо и на физичко стање играча. Сада смо одморили оне главне и мислим да је то била права одлука, иако ће неко рећи да је увек битно побеђивати",закључио је Саутгејт.

За разлику од селектора, медији су били много директнији што показују неки од наслова:

"Енглеска изгубила (али је заправо победила)", "Добро одиграно, момци!", "Други! Најбољи?", "Овим путем до финала"...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар