Оптужница због грешке љекара

Потврђена је оптужница против Маринка Ловре (55), љекара из Бањалуке, која га терети да је, радећи у Општој болници у Приједору, пацијенткињи С. С, током одстрањивања слијепог цријева, без оправданог медицинског разлога одстранио и десни јајник.

Република Српска 29.06.2018 | 12:38
Оптужница због грешке љекара
Затим је то, како се додаје, "покушао прикрити говорећи С.С. да су се током операције десиле компликације и да је на десном јајнику уочио цисту коју је морао уклонити".

Оптужницу Окружног јавног тужилаштва у Приједору, која Ловру терети за несавјесно пружање љекарске помоћи, потврдио је судија за претходно саслушање приједорског Основног суда.

"Оптужени се терети да је 26. јула 2014. године у Општој болници у Приједору, као доктор медицине, специјалиста опште хирургије, примио пацијенткињу С.С. ради операције због упале слијепог цријева, те исту непосредно прије операције упутио на дијагностички гинеколошки преглед, којом приликом је ултразвуком утврђено уредно здравствено стање и присуство оба јајника", пише у оптужници.

Након тога је, како се додаје, пацијенткињу оперисао ради одстрањивања слијепог цријева, па је у току операције С.С. "поред упаљеног слијепог цријева, без оправданог медицинског разлога одстранио и десни јајник".

"То није констатовао у медицинској документацији, нити је о томе обавијестио доктора специјалисту гинекологије, иако је био свјестан да се одстрањивањем десног јајника пацијенткиње не придржава правила здравствене струке, али је на то пристао, те је проузроковао знатније погоршање здравственог стања С.С, у виду умањења њене животне способности, а што је покушао прикрити говорећи С.С. да су се током операције десиле компликације и да је на десном јајнику уочио цисту коју је морао уклонити", пише у оптужници.

Додаје се да је Ловре на исти начин о здравственом стању С.С. погрешно информисао и супруга те пацијенткиње.

"Низом љекарских прегледа, предузетих након предметног оперативног захвата, утврђено је потпуно одсуство десног јајника код С.С", наведено је у оптужници.

Подсјетимо, у ранијој изјави за "Независне", Ловре је рекао да ће доказати да није крив, додајући да је током операције одстранио орган који је био болестан, а то је акутно слијепо цријево.

"Имам све доказе да јајник нисам дирнуо. Седам људи било је на оперативном захвату", рекао је он тада.

Инече, како смо раније објавили, Ловре иза себе има пресуду којом је осуђен због примања мита на новчану казну од 20.000 КМ.

По пресуди бањалучког Окружног суда, а којој је претходио споразум о признању кривице, узео је мито да би сачинио лажни налаз.

(Независне новине) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јој

29.06.2018 10:52

Какво нам је здравство ова зена је добро просла.Мозда др.Ловре није знао како изгледа јајник па мислио да је неки тумор па цовјек ко вели кад је отворена да и то уклони.Јадна нам мајка какви су нам доктори.За пар година неце бити ни овакви као сто је Ловре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.06.2018 10:58

ОВАКАВ ЛИК КАО ШТО ЈЕ ОН ОБРУКАО ЈЕ СВЕ ЧАСНЕ ПАМЕТНЕ ОБРАЗОВАНЕ ЉЕКАРЕ.ЗБОГ ОВАКВИХ ОДВРАТНИХ ЛИКОВА СЕ ТРЕБА БОРИТИ ДА БИХ СТРУКА ИМАЛА СВОЈ ЗНАЧАЈ.ЗНАЧИ ПЉАЧКАЈ БОЛЕСТАН НАРОД РАДИ ШТА ХОЋЕШ БИРАЈ ГДЈЕ ЋЕШ РАДИТИ ПА ЗА ПРИЧИЊЕНО ДИЈЕЛО КОД СТЕВАНДИЋА ПАПКА.НЕКА ИХ ЛИЈЕЧИ ЋАЋА. МЕНИ НЕ ТРЕБАЈУ НИ У СНУ БОЉЕ ЧАСНО УМРИЈЕТИ НЕГО ОВИМ КАСАПИМА У РУКЕ..ГАДОВИ.ПОЗДРАВ СВИМ КУЛТУРНИМ. ЧАСНИМ ОБРАЗОВАНИМ ЉЕКАРИМА КОЈИМА ЈЕ МЕДИЦИНСКА ЕТИКА НА ПРВОМ МИЈЕСТУ.СВАКИ ЉЕКАР ТРЕБА ИМАТИ НА УМУ ДА ЈЕ БОГАТ ОНОЛИКО КОЛИКО СЕ ПОСВЕТИ ПАЦИЈЕНТУ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЦАНИН

29.06.2018 12:17

ЗАТО ЈЕ НАГРАДЈЕН И ЗАПОСЛЕН НА ХИРУРГИЈУ УКЦ БАЊА ЛУКА. НЕ ВАЉА ЗА БОЛНИЦУ ПРИЈЕДОР АЛИ ГЛАМОЦАК ЈЕ ЗА УКЦ Б.ЛУКУ ???????

Name

Фоцанска Болница

29.06.2018 11:16

Па код у Фоцанској болници наси бајни радиолози рекли упала слијепог цријева,цовјек прије 30 година извадио то исто!Нико везе нема на радиологији, озбиљни доктори све саљу изван Фоце да се цитају налази неце да се брукају пред пацијентима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2018 12:26

За такве ствари и уништавањем некоме живота је смртна казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фирст

23.09.2019 20:38

а ста да оцекујемо кад цовјек ради као хирург а кад је требао да уци за хирурга отиаао у њемацку радити ..зарадио... купио диплому..и сад је хирург у приједоракој болници... наравно уз малу накнаду сефовима за цутање... поздрав за др "хирурга"Бацу. све се купује па и диплима хирурга

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирјана

28.07.2020 16:12

Иди Ловре сади кромпир у Гламоцу...Ја се тебе и таквих као ти пласим...

ОДГОВОРИТЕ