Фестивал у знаку народне пјесме

У бијељинском мотелу “Перић” одржан је трећи по реду фестивал народне музике “Распјевано љето” који је, као и ранијих година, протекао у добром расположењу учесника, гостију и публике, али прије свега у знаку добре пјесме.

Република Српска 29.06.2018 | 12:16
Фестивал у знаку народне пјесме
И овога пута на сцени се нашло више квалитетних пјевача, више или мање афирмисаних извођача, а своју подршку дали су и познати естрадни умјетници као што су Боки Манојловић, Дики Трајковић, Мирсада Бећировић, Љубиша Перић Кокиш и Ариф Галијашевић, суперфиналиста такмичења “Никад није касно” Жике Јакшића.



Овогодишње награде, плакете и "Златне Викторије" за најбоље интерпретације понијели су Драган Керезовић, Дивномир Кукобат и Драган Поповић.

За најбољи текст награду је добио Раденко Јурошевић, за најбољи аранжман Љубомир Покрајац, док је награду за најбољу композицију добио Владо Гагић. Награду за ауторски рад добио је Јован Ранкић, док се Милкица Лекановић окитила наградом за најбољи сценски наступ. Награду публике освојио је Никола Стијеља. 



На овогодишњем фестивалу и великом музичком дружењу били су још Дамир Муласалиховић, затим Душанка Трбојевић и Славољуб Алексић који су се представили дуетском пјесмом “Земљаци”.



У гостима су се нашли новинар и публициста Драшко Аћимовић, познати аутор и водитељ емисије “Под сјајем звезда”, потом Саша Мркаљ, хармоникаш из Јагодине, Амер Хоџић из најчитанијег портала Ексклузива.ба, естрадни менаџер Илија Петровић Кајзер, потом композитори, текстописци и многи други из свијета продукције, издаваштва и естраде уопште.



Овогодишњи фестивал подржала је Скупштина града Бијељине и пријатељи из медија. 



Програм су водили познати ТВ водитељи Данијела Гудовић и Гаврило Јовановић, док је све извођаче пратио оркестар Макивије Макија и Васе Марковића из Бијељине.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберко

29.06.2018 12:11

Које "звијезде", све сама звучна свјетска естрадна имена. Да не споменуше водитеље, не бих никога препозно. За остале никад чуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВЕЗДЕ

29.06.2018 19:48

ЗВЕЗДЕ ЈЕСУ, НАРАВНО, КАКО ЗА КОГА, А ДА СУ СВЕТСКЕ - НИКО НИЈЕ НИ ПОМЕНУО. БИТНО ЈЕ ДА СМО МИ "ПАМЕТНИ", ДА У СВЕМУ ТРАЖИМО ДЛАКУ У ЈАЈЕТУ.

Name

Зика.

29.06.2018 18:20

Добра Данијела.

ОДГОВОРИТЕ