Повремено киша, али топлије

У сјеверном дијелу Републике Српске преовладава облачно, понегдје тмурно вријеме. С мјестимичном кишом је на сјеверу, а од централних предјела на исток и до крајњег југа је суво. На југу уз промјењиву облачност. Дува слаб и промјењив вјетар, наводи ХМЗ Републике Српске.

Република Српска 29.06.2018 | 07:25
Повремено киша, али топлије
Током дана биће промјењиво облачно и претежно суво, локално са слабом кишом на западу и истоку, поподне уз чешће пљускове и мали раст дневне температуре.

Ујутро и пријеподне претежно до потпуно облачно на сјеверу и истоку уз мјестимичну и повремену кишу или росуљу, те маглу око ријека и у котлинским предјелима. У јужној половини земље са малом до умјереном облачношћу.

Током дана се задржава промјењив карактер времена. У сјеверној половини се зарџава претежно облачно вријеме с мјестимичном кишом која ће од првих послијеподневних часова па до вечери повремено престајати уз преовлађујуће суво вријеме и дјеломично раслојавање облака.

У то вријеме ће се киша јављати у централном планинском појасу и на југоистоку Херцеговине. Највише сувог времена у јужној половини земље гдје ће бити сунчаних интервала, а поподне пљускова.

Према вечери зона пљускова, мјестимично и са кишом уз појаву и грмљавина, ће се поново јављати на сјеверу и дијелом истоку. У осталим предјелима, посебно од југозапада централних крајева до југа суво са сунчаним интервалима.

Вјетар слаб до умјерен на сјеверу западни, на југу умјерана бура. Током дана у Посавини и Семберији западни вјетар пролазно појачан. Послеподне слабљење вјетра у свим предјелима. Највиша дневна температура ваздуха од 19°Ц до 24°Ц, у вишим предјелима од 17°Ц, наводи ХМЗ Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар