Ову земљу нема ко да води!

"Ова земља је прави рај, само нема ко да нас води", рекао је вечерас, између осталог, стручњак за безбједност Дарко Трифуновић у емисији Пулс БН ТВ.

Република Српска 28.06.2018 | 23:27
Ову земљу нема ко да води!
- Судбина Републике Српске и Србије се кроји у Вашингтону, а не у Москви и Бриселу, рекао је Трифуновић.

Он је истакао да политичари непромишљеним изјавама и квазипатриотским ставом према Русији, стварају све већи јаз између Српске и Запада.

Срби су пали у немилост Америке због издаје Слободана Милошевића, рекао је Трифуновић и истакао да је неоправдано призивање Русије на српске просторе.

„Одлуке о Српској и Србији се доносе у Вашингтону. Међутим, то није она Амеика Била Клинтона и Медлин Олбрајт, то је Америка Доналда Трампа. Он је обезглавио Стејт департмент и ЦИА. Он је направио тектонске поремећаје“, казао је Трифуновић.



Према његовим ријечима, Американци су имали кључну улогу у опстанку Полиције Републике Српске.

„Полицију није спасио ни Милорад Додик ни Лукач. Полицију Српске су спасили амерички конгресмени. Они су били главни. Имали смо разговоре у Вашингтону. Убиједили смо Бушову администрацију да је српски народ у Србији и Републици Српској стуб борбе против екстремизма и тако су нас перципирали“, објаснио је Трифуновић.

Тврдње предсједника Републике Српске Милорада Додика да Велика Британија прислушкује њага и предсједника Србије Александра Вучића, Трифуновић узима с резервом, а проблем ће бити, каже он, ако се то испостави као тачно.

„Замислите ако се Британија и њене службе окрену против нас зато што смо ми мали руски брат и крену да нас растурају. Ко ће да нас брани? Наши политичари не размишљају о посљедицама када дају такве изјаве.“

С друге стране, тврди Трифуновић, јасно је да је у Српској нарушена безбједност.

„Погледајте само безбједносну ситуацију у Српској гдје се убијају дјеца, гдје се једно јасно убиство покушава приказати на други начин. Разговарао сам са судским патологом, господином Шипком, а узмите у обзир да је то моја професија. Ја сам доктор безбједности и заштите и магистар права. На тијелу има трагова насиља. Шта је логично било у свакој држави – тужилац када види трагове насиља он отвара истрагу да се утврди како је неко страдао“, рекао је Дарко Трифуновић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

"Тренутни креатори лоше безбједносне ситуације у Српској настојаће да продубе кризу и искористе људе који сваки дан протестују тражећи истину и правду, нагласио је Трифуновић.



БН телевизија

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Адио

28.06.2018 21:39

Поздрав из ЕУ. Побјегли смо од елите...нажалост! Уништили су стотине хиљаде судбина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

29.06.2018 05:21

Браво за Трифуновица, и да је бог дао висе овако паметни људи у БиХ!!! Свака ријец одмјерена и тацна, и да сваки просијецан градјанин разумије сустину његове прице!!! Браво, браво, бравооо...

Name

Игор

29.06.2018 06:05

Поздрављамо васу одлуку, али вас и молимо да останете тамо гдје јесте и не правите сваки петак гузве на границним прелазима према елити од које сте отисли. Толико вам је лијепо тамо...

Name

ЖИКА Ж

29.06.2018 06:34

Све је човјек у праву. Додик је срушио Републику Српску..

Name

Радомир

29.06.2018 06:36

Из бивсе СФРЈ сто ја наводно била социални и економски рај била су од 1968 до 80 стотиње хиљада људи отисли... разлика сто се то тад крило а данас се то користи за политицке сврхе... исто сра... само друго паковање

Name

О чему ви

29.06.2018 07:43

Ре Радомир: Главна разлика је што је тад одлазила радна снага на привремени рад а данас цијеле породице купују карту у једном правцу. Ни близу исте ситуације.

Name

Ре "О чему ви" РАСПУЦХИН

29.06.2018 09:15

Радомир је у праву а исто тако сам убјеђен да би се огромна већина одмах вратила када би имали прилику запослити се и зарадити половину онога што зарађују вани. Чињеница је да људи бјеже од нељудског режима али је чињеница да је у медијима много манипулација па и сам Трифуновић синоћ у емисији манипулише осјећајима народа износећи половичне податке. Мислим да би се требао мало спустити на земљу и смањити доживљај себе као врхунског обавјештајца јер имам осјећај да је добрано изманипулисан од стране запада. Онакво површно набацивање чињеница без дубље анализе и невјешт покушај правдања запада за деведесете , када су били против нашег народа као и што су и данас , није коректно. Занимљиво је да је овај пут прескочио причу о Олбрајтовој и да је све што нам се догодило било због тога што је неко минирао надгробни споменик неком од њене породице у Загребу.

Name

оп топ

01.07.2018 18:25

Овај Трифуновиц бас паметно прица..свака цаст.

Name

Истина

28.06.2018 23:20

Овај Трифуновиц говори истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.06.2018 07:04

Ма и он воду окреће на своју воденицу. Баш Америка нема сна због БиХ. Имају бар 50 градова са више становника. Умишљамо да смо некоме битни. Исто као што је нама битно шта се ради у Замбији или Боцвани.

Name

За ре

29.06.2018 07:44

Само два града у САД имају више становника од БИХ, не 50.

Name

ре ре

29.06.2018 07:57

Ти очигледно ниси добро пратио шта човјек прича.

Name

Чекамо да нам дође Хасе

29.06.2018 05:07

Изузетно паматан и образован човјек. Хвала БН телевизији и вашим новинарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДГОВОР

29.06.2018 07:16

Нисмо ми овце па да нам треба неко да нас води, нама треба неко паметан да нас представља и у Свијету и на овим нашим просторима. То нама треба а не ован предводник звонар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

29.06.2018 07:53

Мислим да гријешиш. Нама баш треба неко да нас води. Ми смо једноставно залутали. Остале навике из комунизма гдје институције воде рачуна о свему. Сигурне плате, социјално, одмори И одмаралишта, неповратна средства за градњу кућа, станови, дрва, зимнице, екскурзије итд. Дошла друга времена а ми И даље очекујемо да се неко други брине о нама. Зато нам треба неко да нас води. Не слажем се са тим, али је нажалост тако.

Name

Ало

29.06.2018 09:03

Нама треба вођа који ће водити реалну,паметну политику без изазивања сукоба.То је сликовито полутика коју је некада водио Кнез Милош Обреновић.Нама нису потребни сукоби са свима,већ сарадња нарочито привредна,јер нама нема већег нсционалног циља од реиндустрилизације и запошљавања народа како би спријечили одлазак народа.То значи да морамо на октобарским изборима смијенити ову накарадну власт.Морамо у новој власти направити министарство дијаспоре које има задатак да организује наше људе да заступају наше интересе у САД,Канади,Аустралији,Великој Британији,Француској,Њемачкој,Норвешкој,Аустији...Тамо има много наших студената,доктораната на најпрестижнијим Универзитетима и оних који заузимају значајне позиције у друштву.То су врло високо национално освјештени људи и треба да добију подршку од наше Владе.То морају радити озбиљни људи од интегритета као професори Иванић и Трифуновић..Тамо је битно штитити национални интерес,а не радити за лични како то ради Додик са Кесићем у САД и Ливне у Израелу.

Name

Ре "Куки" РАСПУЦХИН

29.06.2018 09:27

У праву сте што се тиче навика из социјализма али нисте у праву за бесповратна средства. Наиме , све се плаћало а плата коју су запослени примали је био нето износ и кретао се негдје око 45% од бруто зарада. Ово што данас плаћају овима на "државним јаслама" је управо засновано на заблудама које владају о претходном систему па се тако њима плаћају : превоз , топли оброк , зимница , огрјев , итд. (предалеко би отишло у набрајању) а све се то плаћа из буџета који је ВЛАСНИШТВО СВИХ НАС а не исплаћује се свима нама! А требало би ако смо сви једнаки пред законом.

Name

нн

29.06.2018 07:43

За ове ботове сто лупају! Исли су људи вани од сездесетих година НА ПРИВРЕМЕНИ РАД! 20% су касније одвели зене и дјецу остали ду остали овдје! Правили су куце сколовали дјецу улагали у инфраструктуру погали сиру породицу. Ови сто сад иду господо ссто подрзавате овакво стање "НЕ ИДУ НЕГО БЈЕЗЕ ИЗ ОВОГ ЗЛА И ДА СЕ НИКАД НЕ ВРАТЕ" само ви НЕЦЕТЕ ТО ДА ВИДИТЕ него нас све ПРАВИТЕ БУДАЛАМА! Иду избори па нек народ одлуци КУД ЦЕ И СТАЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

29.06.2018 08:56

И тада су исли у иностранство они сто су били против система и дрзаве, исто се десава и сада.Мени је Република Српска светиња и сваким даном својим радом покусавам да је уциним бољим мјестом за зивот.Проблем је сто наси људи не зеле да обрадјују земљу, да зиви на својим имањима, сви би да раде у администрацији! Падају на пропаганду сваба који им дају да перу гу... бабама и дједовима.Увијек цу остати овдје и градити своју земљу!

Name

Ре "ккк" РАСПУЦХИН

29.06.2018 11:08

Да ли сте Ви пољопривредник или радите у администрацији? Објасните нам мало а тек након тога демагогија и прича о обрађивању земље.

Name

Крокац

29.06.2018 10:04

Сви они прицају ми их хвалимо а кад додју избори опет гласамо за своје.Уместо дасе сви слозимо ида зувек ове сто нас 20 година висе никад не изаберемо ево видите како имамамо паметне људе исколован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало

29.06.2018 10:24

Мало претјерујес. Априлским пакетом је Миле пристао на укидање МУП-а. И послије се захваљивао силајдзицу за одбијање пакета. А код конгресмена лобира свако сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

29.06.2018 12:58

РЕ „о цему ви“ мој отац је отисао 1971 сам Па је повукао своји зену и дјецу као и на хиљаде други... никда није био нитице бити западни стандарт у бивсој сфрј достизан... а као друго свјет се мјена није висе дједовина толико битна као сто је старим генерацијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Золе

29.06.2018 15:39

Прицај ти Прице,Трамп је јос 3 године ту и оде. Демократи се врацају дома

ОДГОВОРИТЕ