Лев: Нисмо заслужили ништа!

Нисмо заслужили титулу, нисмо заслужили ни осмину финала! Селектор Немачке Јоахим Лев рекао је да његова екипа није заслужила да прође у осмину финала Светског првенства у Русији.

Фудбал 29.06.2018 | 11:00
Лев: Нисмо заслужили ништа!
"У свлачионици је велико разочарање, мртва тишина... У овом тренутку је заиста тешко рећи зашто смо елиминисани. Разочарање је огромно. Нисмо заслужили да поново освојимо Светско првенство, нисмо заслужили ни да прођемо међу 16 најбољих", рекао је Лев.

Фудбалска репрезентација Немачке, сада већ бивши првак, елиминисана је са Светског првенства у Русији, пошто је у последњем колу Групе Ф изгубила од Јужне Кореје са 2:0.

"Против Кореје смо били далеко од рутине коју морамо да имамо. Играли смо превише споро", рекао је селектор Немачке након утакмице у Казању.

У другом мечу Групе Ф Шведска је победила Мексико са 3:0.

"Шокиран сам. Шокиран сам јер нисмо успели да победимо Кореју. Нисам имао утисак кад сам причао са играчима пре утакмице да су под притиском... Заиста смо веровали да можемо да изгурамо ово, да прођемо даље", рекао је Лев.

"Како после овога? Мораћемо мирно да попричамо о свему, мислим да је прерано да било шта кажем. Требаће ми неколико сати да се помирим са овим, невероватно сам разочаран елиминацијом", додао је Лев.

Упитан да ли овај неуспех може довести до "мрачног времена" за немачки фудбал, Лев је одоворио кратко: "Не".

"Имамо младе играче који су врло талентовани, потенцијал да идемо напред. Морамо, пре свега, да извучемо закључке и учинити све да кренемо напред", рекао је Лев који ће остати селектор, бар према најави ФС Немачке.

Велико разочарање после меча није крио ни дефанзивац Матс Хумелс.

"Мислим да смо последњу добру утакмицу одиграли 2017. године... Тешко је објаснити шта се догађало овде, још против Мексика се видело да нешто не функционише како треба", рекао је Хумелс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар