Силвер повећао богатство НБА, па добио нови уговор!

Комесар америчке НБА лиге Адам Силвер потписао је нови петогодишњи уговор.

Кошарка 29.06.2018 | 15:30
Силвер повећао богатство НБА, па добио нови уговор!
То је награда за учинак који је постигао, а који укључује брзи раст вредности франшиза и рекордне посете широм најјаче кошаркашке лиге на свету.

Председавајући Управног одбора лиге, Лери Таненбаум из Торонто Репторса, објавио је уговор по коме ће Силвер остати комесар до краја финала лиге 2024. Финансијски детаљи нису објављени. 

Силвер (56) водио је веома глатке преговоре са синдикатом НБА кошаркаша око потписивања колективног уговора 2016, када су плате у лиги драстично порасле захваљујући деветогодишњем уговору о телевизијским правима вредном 24,1 милијарду долара који је он две године раније склопио с Дизнијем и Тарнер спортом. 

Вредност франшиза 30 НБА клубова је порасла пет пута, од процењених 12 милијарди када је Силвер преузео функцију до садашњих 60 милијарди. 

Недавно завршена сезона је четврта узастопна у којој је лига поставила рекорд у посети, при чему је утакмице у сезони 2017-18 посматрало 22,1 милион навијача. 

Ове сезоне је покренута прва е-спорт лига - НБА 2К лига - за коју се Силвер залагао. 

"Са гледишта НБА, ово је наша четврта лига. Наравно, имамо НБА, WНБА (женску НБА лигу), развојну лигу, и сада је ово четврта лига у нашој породици, и управо тако је третирамо - као још једну професионалну лигу", рекао је Силвер раније ове године. 

Силвер је у НБА од 1992, а 2005. је постао заменик тадашњег комесара Дејвида Штерна. Када се Штерн 1. фебруара 2014. повукао после 30 година на челу лиге, Силвер је прузео положај и постао пети комесар у историји НБА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар