Звезда довела везисту из ЛШ! И то бесплатно...

Потписује и штопер на зајам! Лоренцо Ебесилио и Рашид Сумаила биће нови фудбалери српског првака.

Фудбал 28.06.2018 | 16:00
Звезда довела везисту из ЛШ! И то бесплатно...
Прво Срби, онда странци. После пет потписа играча са нашим пасошима, Црвена звезда приводи крају реализацију још два посла, с тим да су овога пута у фокусу легионари. Осим штопера Рашида Сумаиле из Гане, првак Србије је милиметар до ангажмана Холанђанина Лоренца Ебесилија.

Централни везни АПОЕЛ-а би данас требало да допутује у Београд на лекарске прегледе и потпис уговора, а оно што је најзанимљивије у целом послу је да ће га црвено-бели добити за - џабе. Иако је уговором везан за шампиона Кипра до јуна 2019, у њему постоји клаузула да годину дана пре истека (а то је садашњи период) може под одређеним условима да напусти Никозију као слободан играч. Ебисилио је решио да ту опцију искористи и ако све буде у реду очекује га ускоро и промоција на Маракани. Штавише, сам играч је договорио услове сарадње са Звездом и сад га само формалност у виду медицинских тестова дели до играча који би требало да носи игру екипе Владана Милојевића.

Менаџмент клуба из Љутице Богдана 1а је имао неколико опција за фудбалера у везном реду, а определио се за Лоренца Ебесиља, верујући да добије играча карактеристика сличних Гелору Канги. Од одласка Габонца у Спарту Звезди је недостајао креативни везиста, способан да разигра остатак тима, мучила се у другом делу сезоне на том плану, али у походу на Лигу шампиона стиже фудбалер који воли да има лопту у ногама и да од њега све зависи. Ебесилио је све најлепше о животу у Београду и Црвеној звезди  чуо од Мичела Доналда, познаника из времена док је носио дрес Ајакса, па је и то утицало на одлуку да дође у Суперлигу.

После млађих категорија и првог тима амстердамског великана, Ебесилио је играо за Металург из Доњецка, Габалу, Мордовију и Анжи, а од јануара 2017. је на Кипру, где је прошле сезоне дао осам голова и уписао осам асистенција за АПОЕЛ, са којим је играо и групну фазу Лиге шампиона, у друштву Реал Мадрида, Тотенхема и Борусије из Дортмунда. Недавно је понуђен грчком Панатинаикосу, али је због хаотичне ситуације у грчком клубу одбио да пређе у Атину. У међувремену је одиграо неколико конторлних утакмица за кипарски тим на припремама у пољском Гдањску, а данас ће се обрети у Београду.

Осим Лоренца Ебесилија, опрему Црвене звезде задужиће и Рашид Сумаила. У питању је 25-годишњи штопер Ал Кације из Кувајта, који је јуче прошао лекарске прегледе, а очекује се да данас буде и званично предстаљен на Маракани. За разлику од Ебесилија, потписаће уговор о једногодишњој позајмици и појачаће конкуренцију у дефанзивној линији.

Пре поменуте двојице, Црвена звезда је довела нападача Николу Стоиљковића, централне везисте ДушанаЈованчића и Дејана Мелега, крило Милана Јевтовића и голмана Зорана Поповића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар