СП: Мексико - Шведска... Одлучује и фер-плеј?!

Мексиканцима довољан бод, Швеђанима игра неколико резултата.

Фудбал 27.06.2018 | 14:15
СП: Мексико - Шведска... Одлучује и фер-плеј?!
Најкомотнију позицију у Групи Ф имају Мексиканци. На врху су табеле, скупили су шест бодова, међутим, још нису сигурни учесници осмине финала. Селекција Хуана Карлоса Осорија, која је приказала сјајан фудбал у уводна два кола, за противника има Шведску (16.00, у Јекатеринбургу) и под условом да је победи или одигра нерешено сигурно је у наредној фази. Чак и у случају пораза, с тим да онда Немци не смеју да добију Јужну Кореју.

Е, сад, због великог броја калкулација и та опција је подложна промени. На пример, ако би Панцери савладали Азијате 1:0, а Сомбрероси изгубили 1:2 опет би прошли даље, на основу укупне гол-разлике, што је први критеријум ако су екипе бодовно поравнате. За случај да и гол-разлика буде иста на сцену би ступио фер-плеј критеријум, тренутно на страни Латиноамериканаца (-2 бода, Немци су на -5).

Мада, како играју Мексиканци тешко да ће ову прилику пропустити. Поготово што су сваки пут на претходних пет Мундијала прошли групу, а имају нападачки потенцијал у виду Лозана, Веле и Ћићарита (сви дали по гол у досадашњем току такмичења).

Швеђани су одиграли мушки обе утакмице. На снагу су савладали Јужну Кореју, дуго одолевали актуелном шампиону и сад имају шансу да прођу. Игра им најпре победа над Мексиком и у том случају су сигурни путници у наредну фазу. Ремијем могу даље ако Немачка не победи Јужну Кореју, а ако и Елф и Три круне одиграју нерешено своје утакмице тим Јанеа Андерсона ће у осмину финала ако против Мексика постигне више голова него Немачка против Јужне Кореје (на пример 1:1 насупрот 0:0 или 2:2 ако Левови ученици окончају 1:1). У супротном случају Немци ће даље.

Швеђани у осмину финала могу и поразом. За то им је потребно да Јужна Кореја савлада Немачку и то само једним резултатом (1:0). Тад би на сцену ступио фер-плеј, тренутно на страни Скандинаваца (минус триу односу на минус пет Немаца).

На сваком од досадашња четири међусобна сусрета Мексика и Шведске прошла је игра НГ, а трипут је меч ушао у опсег 0-2 гола.

МЕКСИКО - ШВЕДСКА, 16.00

Јекатеринбург
Јекатеринбуерг арена
Капацитет: 35.696 места

МЕКСИКО: Очоа - Салседо, Морено, Ајала, Лајун - Ерера, Гвардадо, Ђ. Дос Сантос - Вела, Лозано, Ћићарито.

ШВЕДСКА: Олсен - Лустиг, Линделеф, Гранквист, Августинсон - Клаесон, Ларсон, Екдал, Форсберг - Берг, Тоивонен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар