СП: Швајцарци овјеравају осмину финала!

Може ли Костарика да изненади? По Орлове би било добро да буде изненађења, али. . .

Фудбал 27.06.2018 | 16:00
СП: Швајцарци овјеравају осмину финала!
Теоретски Швајцарска још није завршила посао. У пракси, једном ногом су у осмини финала. Једино што би могло да их заустави на том путу је реми Србије и Бразила у Москви, уз победу Костарике са два или више голаразлике у последњем колу Групе Е. Свака част Костариканцима, показали су се као екипа коју је тешко пробити, одолевали су и Бразилу све до судијске надокнаде. Али ни са чим, ама баш ни са чим нису наговестили да могу нешто конкретно да ураде у нападу. А тек швајцарску одбрану није лако надмурити...

Питајте само Нејмара. Фантастичан посао су на његовом маркирању у првом колу обавили пре свих Штефан Лихтштајнер и Валон Бехрами. Тај реми су изабраници Владимира Петковића оплеменили победом у судијској надокнади меча са Србијом и тешко је поверовати да ће сада све просути у воду.

Тактички до детаља дотерана екипа. Тркачки неуморна., а технички сигурно испред Костарике. Фифа јесте покренула дисциплински поступак против Џердана Шаћирија и Гранита Џаке због провокативних прослава голова против Србије, али су они кажњени само финансијски и наћи ће се на терену.

Што се тиче Костариканаца, они су већ испали, могу само да пробају да постигну понеки почасни гол, али наивно би било уздати се у њихову способност да науде Швајцарској. Превише је квалитета у том тиму да би пропустили овакву прилику.

Победом могу и до првог места, али у тренутку писања овог текста то би значило да у осмини финала иду на Немачку. Неће толико ризиковати Петковић. Тврд меч у најави. Мало голова. Вероватно у мрежи Костарике. Показали су нам већ Швајцарци да умеју да истрче контру.

ШВАЈЦАРСКА – КОСТАРИКА (20.00)

Стадион: Нижњи Новгород
Капацитет: 45.379
Судија: Клемен Турпан (Француска)

ШВАЈЦАРСКА (4-2-3-1): Зомер - Лихтштајнер, Шер, Аканђи, Родригез - Џака, Бехрами - Шаћири, Џемаили, Цубер - Гаврановић

КОСТАРИКА (4-2-3-1): Навас - Овиједо, Дуарте, Гамбоа, Гонзалес - Акоста, Боргес - Гузман, Венегас, Руиз - Урења

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар