СП: Боли глава од комбинација, али сигурица је 2:0!

Немачка велики фаворит против Јужне Кореје (16. 00), Јоаким Лев принуђен да мења састав.

Фудбал 27.06.2018 | 13:45
СП: Боли глава од комбинација, али сигурица је 2:0!
Од прижељкиване рутине за браниоца титуле, претворила се Група Ф у групу смрти. Уочи последњег кола нико није прошао, али нико није ни елиминисан, свако има рачуницу како да се домогне нокаут фазе. ГолчиномТонија Кроса, 18 секунди пре истека надокнаде времена, Немачка је тукла Шведску (2:1) и стекла добре шансе да се пласира у осмину финала, иако јој то не гарантује „само“ победа над Јужном Корејом у Казању (16.00).

Буде ли, на пример, 1:0, зависиће Панцер дивизија од исхода сусрета Шведска – Мексико, међутим, ако четвороструки првак света слави 2:0 или било којим следећим убедљивијим резултатом сигурно иде даље, без обзира шта се у исто време буде дешавало у Јекатеринбургу. Ако Немачка добије баш 1:0 за пролаз јој је неопходно да Швеђани не савладају Мексико. Мада и ту има зачкољица, јер би ако и Немачка и скандинавска селекција добили минималцима из групе би „летео“ Мексико. Деси ли се, на пример, да и Елф и Три Круне добију истим резултатом своје мечеве (а да то није 1:0), Швеђани би били сигурни, а о другом путнику одлучивало би фер-плеј критеријум (број жутих и црвених картона).

Немци могу даље и са ремијем. Услов за то је пораз Шведске или нерешено са Мексиканцима, а да притом не постигне већи број голова него Панцери са Корејом.

С друге стране, Јужна Кореја, иако је претрпела два пораза, може да се спасе. И то да добије Немачку, али и да Мексико туче Шведску. С тим да њихов тријумф над шампионом из Бразила мора бити бар за гол бољи од оног којим би Мексико савладао Скандинавце.

Што се тиче историје, Немачка је добила оба мундијалска сусрета са Јужном Корејом (3:2 у Даласу 1994. и 1:0 у Сеулу 2002), али су Азијати узвратили у пријатељском окршају 2004. у Бусану (3:1).

Јоахим Лев не може да рачуна на Џерома Боатенга (црвени картон), очекује се повратак из повредеМатса Хумелса, коме ће партнер бити Никлас Зуле, а није спреман везиста Себастијан Руди (иако се спекулисало да ће играти са маском преко поломљеног носа), претпоставља се да ће њега мењати СамиКедира, док се на левом крилу очекује Јулијан Брант, који је донео живост кад је улазио с клупе против Мексика и Јужне Кореје.

Селектор Јужне Кореје мора да састави тим без повређеног дефанзивца Парк Јо Хоа.

ЈУЖНА КОРЕЈА - НЕМАЧКА, 16.00

Казањ
Казањ арена
Капацитет: 45.105
Судија: Мајк Гајгер (САД)

ЈУЖНА КОРЕЈА: Чо - Ли, Јанг, Ј. Ким, М. Ким - Мон, Џу, Ки, Хванг - Ли, Сон.

НЕМАЧКА: Нојер - Кимих, Зуле, Хумелс, Хектор - Крос, Кедира - Ројс, Милер, Брант - Вернер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар