Србија - тим за Бразилце...

Велика дилема на левом крилу, Рукавина је унутра! СМС на новој позицији, промене у одбрани.

Фудбал 27.06.2018 | 00:00
Србија - тим за Бразилце...
Ослони се на брзину у дефанзиви, провоцирај бољи пас, ризикуј и профитирај!

На тај начин као да је размишљао селектор Србије Младен Крстајић на московском сунцу дан пре његове најважније утакмице у тренерској каријери. Према последњим информацијама које стижу из табора Орлова на Аткријте арени видећемо неку нову (боље речено другачију) Србију. Како ће то изгледати када се са друге стране појаве Нејмар, Кутињо, Паулињо и друштво, тешко је и замислити, а камоли – рећи.

Како било, селектор Младен Крстајић је близу одлуке да улогу стартера први пут на шампионату повери Антонију Рукавини. Некадашњи Партизанов бек имаће задатак да брзином, која га је одувек красила кроз каријеру, амортизује учинак најбољег фудбалера Бразила Нејмара. Бивши капитен Бранислав Ивановић ће унутра као „парњак“ Николи Миленковићу. Дакле, видећемо истумбану одбрану - у којој као опција фигурира и млади Милош Вељковић - а врло вероватно и промењени везни ред.

Недостајао је Орловима бољи и, пре свега, мирнији пас против Швајцарске. Ту фалинку требало би да поправе Сергеј Милинковић Савић, на нешто повученијем месту, и Адем Љајић. Прилично офанзивно оријентисани везни ред, са Немањом Матићем као јединим аутентичним задњим везним. Са таквом поставком Младен Крстајић се коцкао у судару са Мароком и није добро прошао, међутим, можда верује да је време проведено на клупи Орлова, заједнички рад са репрезентативцима, донело бољитак.

Велики терет пашће у том систему на Немању Матића који ће морати да се рве са Кутињом. Док читате ове редове млади стручњак је можда решио и дилему везану за позицију крилног нападача. Дан пре поласка у Москву Немања Радоњић је био на пол-позицији, али… Временом је Филип Костићпоново истакао озбиљну кандидатуру за то место. Тим пре што је његов савезник искуство, и што се очекује од наших бочних играча да понесу велики терет и беговима оптерете бекове Бразила.

Душан Тадић је много пута кроз каријеру био у сличној ситуацији, Филип Костић мање, а Немања Радоњићједва неколико пута у дресу Црвене звезде. Зато и Крстајића и даље мучи та једна дилема…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар