Срби у Мостару заједно на изборе

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица боравио је данас у посјети Граду Мостару и Саборној цкрви, гдје се састао са представницима српских удружења и политичких организација.

Босна и Херцеговина 26.06.2018 | 18:07
Срби у Мостару заједно на изборе
Говедарица је новинарима казао да је данас отворено разговарао са координацијом коју дефинише интегритет Срба који су се одлучили да живе у Мостару заједно са својим породицама и да се врате на своја историјска огњишта.

"На сву срећу када све то посматрамо из угла СДС-а тих отворених питања нема и ја ћу учинити све да заједно са својим сарадницима постигнемо оно што се од нас тражи, а то је да сви Срби у Мостару на изборима иду заједно и да само тако можемо ту шансу која нам се пружа да искористимо. На страну одбацујемо све неке партијске утицаје јер највећи интерес у овом моменту је да Срби у граду Мостару заједно на једној листи обезбједе оно што им је потребно, а то је да имају своје изабране представнике у институцијама власти. СДС ће све да уради да мостарски Срби изађу на једну листу", рекао је Говедарица.



Истакао је да га радују радови на обнови Саборног храма у Мостару , те да нада да ће они бити успјешно проведени у наредних годину дана, јер Саборна црква свједочи вјерском, националном и културном идентитету Срба, подсјетивши да је предсједник Србије Александар Вучић помогао обнову храма као и Србима у Федерацији.

Казао је да је данас у Мостару био у прилици да уручи 70 чланских карата СДС-а људима који су се опредијелили да приступе политичкој организацији која има историјски значај.

"СДС ће радити у интересу Срба у Граду Мостару и бити политичка организација која ће у потпуности разумијети све остале српске политичке партије као и многоброја удружења која имају значај у граду Мостару", рекао је Говедарица.

Осврнуо се и на проблем конститутивности српског народа у ХНК казавши да је то питање за оне који га требају да ријеше а може се ријешити врло лако.

" Не видим зашто се то не ријешава одмах. Проблем се може ријешити лако, тако што се закаже сједница Парламента, предложе измјене које су потребне и које су у складу да пресудама судова. Људи само треба да имају разума и ништа више. На бази тог разума могу да ријеше то питање уколико желе а колико се жели стварати конфликт такви људи не могу водити ову земљу у будућност", казао је Говедарица.