Селектор Енглеске није задовољан побједом од 6:1!

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт рекао је да није нарочито задовољан игром његове екипе у утакмици против Панаме и победе од 6:1 на Светском првенству.

Фудбал 25.06.2018 | 09:15
Селектор Енглеске није задовољан побједом од 6:1!
"Нисам нарочито задовољан, није ми се допао почетак утакмице и није ми се допао гол на крају, али мислим да су неки делови између тога били добри. Веома сам критичан, али мислим да смо били мало забринути на старту. Играли смо заиста добро 35-40 минута, али је после тога у другом полувремену било теже", рекао је Саутгејт.

Енглеска је победила Панаму са 6:1 и пласирала се у осмину финала Светског првенства. Енглези су у првом полувремену постигли пет голова, а у другом делу игре су успорили па су дозволили Панами да постигне гол, свој први у историји на Мундијалу.

Енглеска и Белгија су изједначене на прва два места на табели, уз исту гол разлику, уочи медјусобног дуела у четвртак, за прво место.

"Код 5:0 смо причали да је важно да постигнемо још један гол како бисмо били први на табели и због тога смо разочарани због примљеног гола на крају. Али свим екипама је исто у завршници. Драго ми је што смо били добри и колико су играчи уживали у фудбалу, сигуран сам да су сви уживали који су гледали", навео је селектор.

Он је рекао да је важно да екипа има самопоуздања, како би била ефикасна, као и да му је драго што су његови играчи били опасни из прекида.

"Желимо да задржимо овакву ситуацију, морамо да мислимо на тим који ће играти против Белгије, пошто је то прилика за играче којима треба минутажа, али ми желимо и да задржимо низ победа. То је лепа одлука за селектора", навео је Саутгејт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар