Ћорић срушио Федерера за титиулу у Халеу!

Хрватски тенисер Борна Ћорић победио је првог тенисера света Роџера Федерера у финалу турнира у Халеу.  Сензација! Ћорић сломио Федерера и скинуо га с врха АТП листе! Хрват освојио Хале!

Тенис 24.06.2018 | 16:00
Ћорић срушио Федерера за титиулу у Халеу!
Ћорић је после нешто више од два сата игре био бољи од Федерера у три сета, резултатом 7:6 (6), 3:6, 6:2.

Федерер није успео да освоји јубиларну десету титулу у Халеу, док је Борна овом победом уписао свој други трофеј у каријери, после Маракеша 2017. године.

Борна је заслужено тријумфовао против 36-годишњег Швајцарца и остварио своју прву победу у међусобним дуелима, након што је такву прилику пропустио у Индијан Велсу ове године, када је замало остао без победе после такође три одиграна сета. 

Поене које је Хрват добијао он је и диктирао, уз понеки добар ударац из дефанзиве, и није давао Федереру пуно времена за намештање и размишљање. Роџер је играо веома брзо, сигурно и иако се мучио до сада ду Халеу у меч је ушао много боље, али је први сет ипак отишао у тај-брејк. 

Швајцарац је био бољи у незваничном 13. гему, али је при резултату 6:4 Ћорић успео да веже четири поена заредом и реши тај део игре у своју корист. 

Федерер се вратио на потребан ниво и рутински решио други сет у своју корист, али онда у трећем Борна наставља фантастично да сервира, а сервис противника одузима чак два пута и користи другу меч лопту – за своју другу титулу у каријери. 

Ово је сјајан напредак за Ћорића што се тиче турнира на трави, а уједно и највећа титула у каријери, с обзиром да је до ове недеље имао скор на травнатој подлози 2-9. 

Федерер овим поразом више неће бити светски број један, пошто није успео да одбрани титулу, па на његово место поново долази Рафаел Надал.

Земљотрес у Халеу - хрватски тенисер Борна Ћорић успео је да победи Роџера Федерера у борби за титулу у Халеу и тако швајцарског аса скине са врха АТП листе! Хрват је славио у борби за титулу са 2:1 у сетовима (7:6, 3:6, 6:2) после два часа и седам минута добре игре.

Први сет је био изузетно неизвестан и тесан до последњег момента. Обојица нису дозволили да испусте свој сервис, због чега се ишло у тај-брејк где је Ћорић показао већу смиреност. Ипак, до првог мини-брејка стигао је Федерер, после чега није искористио две сет лопте. Ћорић је то максимално искористио и први део меча привео крају каквом се надао и славио са 8:6.

Федерер је у другом сету заиграо много боље и озбиљније, па је у осмом гему стигао до брејка који му је донео вођство од 5:3 и нешто касније рутинско поравнање резултата.

На крају се, ипак, радовао Борна Ћорић! Хрват је узео два велика брејка, кључни у шестом гему, после чега је исти потврдио добром игром у наредном гему, да би потом до титуле стигао на сервис швајцарског аса!

Ћорићу је ово друга титула на АТП туру. На првом месту листе од понедељка наћи ће се Шпанац Рафаел Надал.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар