СП: Како Србија може до осмине финала?

Никако, вероватно ће многи од вас прво то да помисле. Ипак, „Откритје арена", среда, 20 сати, Србија – Бразил. Последња шанса да се „орлови" домогну друге фазе такмичења. Није много оних који сада верују у такав расплет, али прилика још увек постоји.

Фудбал 24.06.2018 | 21:45
СП: Како Србија може до осмине финала?
Шта Србији треба да би искорачила из групе? „Црвени" после два кола имају три бода, победили су Костарику 1:0 и изгубили су од Швајцарске 1:2, Швајцарци још имају реми са „Селекаом" 1:1, а Бразуилци победу над Костариканцима 2:0. 

Бразил и Швајцарска деле прво место са по четири бода, „орлови" су корак иза. Србија у осмину финала може на два начина и не зна се који је тежи. 

Први је да победе Бразил и у том случају са шест бодова сигурно би ишли даље као први или други, у случају да Швајцарска савлада Костарику, док би Бразилци спаковали кофере и отишли кући, што је готово незамисливо. 

У другој варијанти Србији одговара и бод против Бразила, али под условом да Костарика победи Швајцарску бар са два гола разлике.

Приликом састављања табела на Светском првенству прво се гледа број освојених бодова, затим гол разлика, па већи број постигнутих голова. Уколико две екипе имају исте бројеве онда се тек гледа међусобни скор. 

И како год да окренемо ми на крају завршимо за калкулатором. Цео живот нешто рачунамо, пресабирамо се, комбинујемо. Као да нема шансе да једном на време завршимо посао и не обазиремо се на друге. 

Додуше, и сада „Орлови" могу сами да заврше посао, да победе Бразилце и прођу даље. Они верују да могу, јавност је изгубила веру. 

„Веровао сам да ћемо 100 посто победити Швајцарце и да ћемо играти у осмини финала и ето шта се десило. Ми изгубимо. Сада више не верујем, па можда опет буде нека контра, можда победимо Бразилце, можда се деси неко чудо... Ко ће то више знати", кажу нам навијачи који су из Требиња допутовали у Русију.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милко

24.06.2018 20:29

Па добро ста сад? Изгубили па изгубили. За то нису криви орлови, алу бас ни мало. Такав смо народ. Мислимо да све знамо и да сми најпаметнији а најлосије зивимо. Нама су сви ниста. Слусам данас људе како говоре да Њемци не знају ниста, да су необразовани, да су неписмени, да су никакви. А Њемци тразе 600 хиљада радника јер не знају ста це од посла. Једна њихива фирма има 100 пута веци будзет од насе дрзаве. Цијели свијет купује њихове производе, питајх се у свијету у најмању руку колико и Америка. Али за нас су они ниста. Ми смо паметнији и бољи у свему. Види се како смо паметни. На језику смо најјаци а супљи смо као свајцарски сир. Давно сам ја схватио да смо ми нико и ниста, а схватили су то и ови млади који сваки дан напустају земљу. И требају. Исто је са спортом. Какав ми фудбал? Гдје смо ми до фудбала? Ми смо тако јадни да треба да се стидимо сами себе. Дефинитивно ниста не знамо. То је цињеница. Нек се љути ко хоце.

ОДГОВОРИТЕ