Због дроге убијен са 30 метака

Никшићанин Сава Стевановић (45), који је убијен пре два дана у Жаркову, жртва је сукоба око дроге, незванично сазнаје "Блиц".

Србија 24.06.2018 | 10:46
Због дроге убијен са 30 метака
Како сазнаје београдски лист, највјероватније је ликвидиран због нерашчишћених рачуна у Швајцарској, а који се односе на дрогу.

Према њиховим сазнањима, Стевовић је посљедњих десетак година живио у Швајцарској гдје је био познат тамошњим истражним органима због везе са подземљем у тој земљи.

- Тамо се бавио пословима са дрогом те је због тога извјесно време провео у затвору. Након одлежане казне он је пуштен на слободу и недавно се вратио у Србију. Сумња се да је оставио нерашчишчене рачуне са криминалцима у Швајцарској те је због тога убијен - каже извор "Блица" упознат са истрагом.

Годинама прије његовог одласка у Швајцарску низао је кривична дјела, а против њега подигнуте су чак 23 кривичне пријаве због различитих дјела.

- Прва кривична пријава против њега подигнута је још 1995. године када је имао само 22 године. Након тога пријаве су се редале једна за другом. Чак 12 кривичних пријава односило се на тешке крађе, док су остале због дроге, фалсификовања, изазивања опште опасности, али и одузимања возила. За многа од тих дјела он је осуђен, а своје затворске дане проводио је по затворима у Србији - у Пожаревцу, Сремској Митровици... - каже извор "Блица".

Овај Никшићанин убијен је на свега 10 метара од улаза у зграду у којој је живио са породицом у Жаркову, у четвртак око поноћи.

Тек што је паркирао аутомобил "мини морис" швајцарских таблица, из прикрајка где су га чекале убице испаркирао се бијели БМW из којег је убица из аутоматског оружја испалио готово 30 метака. Смртоносне повреде задобио је хицима у главу.

- Убице су знале гдје он живи те су га чекале да се врати кући. Када су видјели његов аутомобил, имали су довољно времена да се испаркирају и да пуцају из њега док он још није изашао..

Након егзекуције убице су побјегле у правцу Видиковца, гдје су запалили БМW са лажним таблицама, из којег је почињено убиство.

Породица убијеног Стевовића јуче није била расположена за разговор. Његова кума кратко је прокоментарисала да Стевовић није био криминалац нити да је члан неке групе.

- Он је одлежао казну у Швајцарској и шта је тамо радио у то не улазим. Оно што је сигурно јесте да је он породичан човјек, који се никоме у Србији није замјерао - казала је његова кума.

Убиством Никшићанина крвави низ обрачуна мафијаша на улицама Београда је настављен.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар