Данас сунчано, али прохладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати сунчано вријеме, али ће бити доста свјеже за ово доба године.

Република Српска 24.06.2018 | 10:31
Данас сунчано, али прохладно
Из Републичког хидрометеоролошког завода наводе да ће температура ваздуха данас бити испод просјека за почетак љета. 

Највиша дневна температура од 19 до 24 степена, док ће на југу бити топлије, до 27 степени, а у вишим предјелима најнижа бити 15 степени Целзијусових. 

Пролазно наоблачење може се очекивати средином дана и током поподнева на сјеверу и истоку, а веома слаба киша могућа је само понегдје. 

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверноисточно вјетар. 

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, а нешто више облака има у централним и источним подручјима. 

Бјелашница је и јутрос била најхладнија са само једним степеном колико је измјерено у 8.00 часова, а најтоплије било је на југу, у Требињу 17 и у Мостару 18 степени. 

У исто вријеме је у Калиновику, Рудом и Бугојну измјерено је седам степени, на Иван Седлу, у Шипову и Јајцу осам, на Хан Пијеску, у Фочи и Источном Сарајеву девет, на Сокоцу, у Мркоњић Граду, Новом Граду и у Сарајеву десет, а у Гацку, Крупи на Уни, на Мраковици и у Рибнику 11 степени. 

У Бањалуци је јутрос било 12 степени, као и у Српцу, Сребреници, Бихаћу, Тузли, Ливну и Санском Мосту, у Приједору и Невесињу 13, у Бијељини, Добоју и Зворнику 14, у Билећи 15 и у Градачцу и Грудама 16 степени Целзијусових. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар